Erfgenaam Gezocht; seizoen 1, aflevering 4 op dinsdag 11 mei 2021 bij VTM. Op de foto: Axel Daeseleire
Volledig scherm
PREMIUM
Erfgenaam Gezocht; seizoen 1, aflevering 4 op dinsdag 11 mei 2021 bij VTM. Op de foto: Axel Daeseleire © VTM

Jules Hanot schrijft een brief aan Axel Daeseleire: “Je wordt steeds vaker gecast als ‘onderzoeksjournalist’ in realityshows waarin de boodschapper belangrijker is dan de boodschap”

TVIn tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Axel Daeseleire die in ‘Erfgenaam Gezocht’ op zoek gaat naar de erfgenamen van heel wat mensen. “Een fortuin dat zonder jouw tussenkomst gedoemd was om onherroepelijk in de hebberige schatkist van vadertje staat te verdwijnen. Het leverde een behoorlijk saaie zoektocht op waarmee je eerder de nietsvermoedende nazaten dan de verveelde kijkers een dienst bewijst.”

19 reacties

 • Jan Van Bavel

  4 weken geleden
  De belastingen in ons land worden super hoog gehouden door de politiekers met netto lonen van 20000 tot 100000 euro en meer per maand en daar is veel geld voor nodig. En dan word er nog niet voor gewerkt !
 • Miguel Duro Gonzalez

  4 weken geleden
  Straf dat er zo weinig mensen weten dat de erfbelasting zo hoog is. Ronduit schandalig, indien niet in rechte lijn geërfd wordt. De zoveelste belasting op bezit , vermogensbelasting dus. Nochtans zijn er heel veel die denken dat hier enkel belasting op arbeid bestaat.
 • Mike Wuyts

  4 weken geleden
  Het positieve aan dit programma is,ik hoop dat veel mensen nu eerst al een regeling treffen voordat het te laat is. Dat vaderke staat niks ontvangt
 • Michel Vandewiele

  4 weken geleden
  Beter dan de pulp van blind getrouwd, Clijsters, blijven slapen enz en heeft hij goeie kijkcijfers, ook dat is een barometer mr Hanot die u soms uit het oog verliest, nooit denken zelf alle wijsheid in pacht hebt.
 • Lisette Verdonck

  1 maand geleden
  Ik vind dat door Axel nu nog maar eens word blootgelegd dat er maar een hebberig orgaan is en dat is de staat ,hoogste loonkost ,hoogste energies tarieven,hoogste erfenis cleaners.Dat moet ook wel met onze 4 regeringen die ook nig eens jawel de hoogste lonen hebben .Wat een luxe land voor de elite mensen , de rest gaat ten onder aan jawel belastingbetalen .