James De Musical - James Cooke
Volledig scherm
James De Musical - James Cooke © Play4

‘James de musical’ wint award tijdens internationale tv-beurs in Cannes

TVIn ‘James de musical’ op Play4 verraste James Cooke (37) acht weken lang een bekend gezicht door hem of haar te trakteren op een musical over diens leven. Dat deed hij met een lach en een traan, maar vooral met heel veel show. Iets wat ze duidelijk ook in het buitenland hebben opgemerkt: het programma won dinsdagavond een award tijdens een internationale tv-beurs in Cannes.

 1. Disney heeft in totaal meer streamingabonnees dan Netflix en trekt prijs van Disney+ op in de VS

  Disney heeft in totaal meer strea­mingabon­nees dan Netflix en trekt prijs van Disney+ op in de VS

  Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees binnen weten te halen. De aanwas van nieuwe kijkers viel daarmee hoger uit dan kenners hadden voorzien. Volgens Walt Disney, het entertainmentconcern achter onder andere de populaire dienst, is het klantenbestand inmiddels aangedikt tot 152,1 miljoen abonnees wereldwijd. Dat is een derde meer dan een jaar eerder.
 2. Van de verstoorde relatie met zijn vader tot zijn grote liefde: 5 cruciale momenten in het leven van James Cooke
  PREMIUM
  Showbizz

  Van de verstoorde relatie met zijn vader tot zijn grote liefde: 5 cruciale momenten in het leven van James Cooke

  Een stoet aan onbekend talent verrast een BV met een musical over vijf sleutelmomenten in zijn of haar leven. Dat is het concept van ‘James De Musical’. Maar ook over James Cooke (37) zélf kan met gemak een musical gevuld worden. Wij gingen op zoek naar vijf cruciale fases in zijn leven en werk. “Toen ze opeens uit mijn leven weggerukt werd, en dan nog op zo’n vreselijke manier, ben ik in een heel diepe put gevallen.”
 3. Achter de schermen van ‘James de musical’: “Per gast werd een dossier van acht classeurs samengesteld”
  PREMIUM
  TV

  Achter de schermen van ‘James de musical’: “Per gast werd een dossier van acht classeurs samenge­steld”

  Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma. Deze week infiltreert hij bij ‘James de musical’ op Play4, waarin een bekende Vlaming bij leven geëerd wordt met een musical van zijn of haar leven. Als een blik achter de schermen íets leert, dan wel welk monsterwerk eraan voorafging en welke impact wijlen Stefaan Fernande had. “Maar hoe Samson en Gert klinken in een Nirvana-kleedje, dat zal toch een goed bewaard geheim blijven.”