Michel Wuyts en zijn kleinkinderen Wies en Warre, net voor de start van het WK.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Wuyts en zijn kleinkinderen Wies en Warre, net voor de start van het WK. © Sporza

INTERVIEW. Michel Wuyts werd op WK wielrennen als rockheld toegejuicht: "De verbittering is aan het wegsijpelen”

De meest gevierde man op het WK wielrennen in Leuven was niet winnaar Julian Alaphilippe, maar tv-commentator Michel Wuyts (64). Zijn laatste opdracht voor de VRT was het niet - Wuyts doet nog Parijs-Roubaix en het cross-seizoen - maar toch werd het één groot afscheidsfeest. De massa voor het podium op het Ladeuzeplein ontving Wuyts als een rockheld en dat deed deugd. “Zondag heeft me doen beseffen dat het goed is geweest. En dat ik dankbaar moet zijn.” Al is hij niet van plan om er volledig mee te stoppen. “Er zijn al wat losse contacten met andere zenders geweest.”

30 reacties

 • Patrick Dubois

  1 jaar geleden
  We weten allang dat ze op de VRT geen talent kennen, seffens gaat ie nog op zijn oude dag bij de VTM aan de slag als die het wielrennen zouden binnenhalen, die Ruben, pfff, die komt nog niet tot aan zijn hielen,dan kijk ik nog liever op de RTBF.
 • viktor van gestel

  1 jaar geleden
  Wuyts ratelde veel te veel, en liet Decauwer nooit uitpraten !
 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  Pat Van Oost je mag ze hebben die nieuwe generatie commentatoren maar ik zweer u dat er velen van zender gaan wisselen. Als je zaterdag die nieuwe generatie bezig hoorde kun je beter kijken zonder geluid want het was echt om te schreien
 • edwig Impen

  1 jaar geleden
  hij viert zijn afscheid maar gaat toch voortdoen? Praatte zodanig veel dat hij altijd een deel van de koers mistte. Als de kijker een belangrijke actie al een minuut gezien had was hij nog met De Cauwer over iets anders aan het ratelen.
 • simonne goderie

  1 jaar geleden
  Als men zo aan de deur wordt gezet zou ik bij de concurrentie gaan werken.Topkerel tesamen met José, weg gaan zijn commentaar zeker missen !
 1. ‘The Masked Singer’-geheimen met Herman ‘Skiwi’ Verbruggen: “Je moet altijd naar het toilet als je in zo’n pak zit”
  Showbits

  ‘The Masked Sin­ger’-geheimen met Herman ‘Skiwi’ Verbruggen: “Je moet altijd naar het toilet als je in zo’n pak zit”

  Was Herman ‘Skiwi’ Verbruggen starstruck door een medekandidaat? Heeft hij te allen tijde zijn deelname verborgen kunnen houden? En vooral: wat doe je als je net naar het toilet moet als je in dat pak zit? Showbits-reporter Senne daagde Herman uit voor een potje ‘Never Have I Ever’, en ontrafelde zo een aantal interessante ‘The Masked Singer’-geheimen.