Michel Wuyts en zijn kleinkinderen Wies en Warre, net voor de start van het WK.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Wuyts en zijn kleinkinderen Wies en Warre, net voor de start van het WK. © Sporza

INTERVIEW. Michel Wuyts werd op WK wielrennen als rockheld toegejuicht: "De verbittering is aan het wegsijpelen”

De meest gevierde man op het WK wielrennen in Leuven was niet winnaar Julian Alaphilippe, maar tv-commentator Michel Wuyts (64). Zijn laatste opdracht voor de VRT was het niet - Wuyts doet nog Parijs-Roubaix en het cross-seizoen - maar toch werd het één groot afscheidsfeest. De massa voor het podium op het Ladeuzeplein ontving Wuyts als een rockheld en dat deed deugd. “Zondag heeft me doen beseffen dat het goed is geweest. En dat ik dankbaar moet zijn.” Al is hij niet van plan om er volledig mee te stoppen. “Er zijn al wat losse contacten met andere zenders geweest.”

30 reacties

 • Patrick Dubois

  1 week geleden
  We weten allang dat ze op de VRT geen talent kennen, seffens gaat ie nog op zijn oude dag bij de VTM aan de slag als die het wielrennen zouden binnenhalen, die Ruben, pfff, die komt nog niet tot aan zijn hielen,dan kijk ik nog liever op de RTBF.
 • viktor van gestel

  1 week geleden
  Wuyts ratelde veel te veel, en liet Decauwer nooit uitpraten !
 • patrick isenborghs

  4 weken geleden
  Pat Van Oost je mag ze hebben die nieuwe generatie commentatoren maar ik zweer u dat er velen van zender gaan wisselen. Als je zaterdag die nieuwe generatie bezig hoorde kun je beter kijken zonder geluid want het was echt om te schreien
 • edwig Impen

  4 weken geleden
  hij viert zijn afscheid maar gaat toch voortdoen? Praatte zodanig veel dat hij altijd een deel van de koers mistte. Als de kijker een belangrijke actie al een minuut gezien had was hij nog met De Cauwer over iets anders aan het ratelen.
 • simonne goderie

  4 weken geleden
  Als men zo aan de deur wordt gezet zou ik bij de concurrentie gaan werken.Topkerel tesamen met José, weg gaan zijn commentaar zeker missen !
 1. RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinnering dat zelfs een perfecte Parship-tronie uw grootste nachtmerrie kan zijn”
  TV

  RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinne­ring dat zelfs een perfecte Par­ship-tro­nie uw grootste nachtmer­rie kan zijn”

  Wie tegenwoordig het woord ‘seriestalker’ in het nieuws hoort, denkt allesbehalve nog aan Netflix’s succesvolle stalkerserie ‘You’. Maar Joe Goldberg is terug om daar verandering in te brengen. De obsessief op liefde beluste boekenwurm is inmiddels getrouwd én vader van een pasgeboren zoon. Al zou er geen nieuw seizoen zijn, mocht al dat gezinsgeluk niet op één of andere manier doordrenkt raken met leugens, stalking, spanning en moord. Of u deze soapthriller in één keer de nek moet omwringen? Of beter verwoed blijft geloven in toevallige ontmoetingen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.