Jeroom, de zwartgallige humorist met beenharde moppen. Maar in de ruwe bolster schuilt ook een blanke pit: "Zeker als het over de opvoeding van Remus (6) gaat, ben ik een softie. Elo is op dat vlak veel strikter."
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroom, de zwartgallige humorist met beenharde moppen. Maar in de ruwe bolster schuilt ook een blanke pit: "Zeker als het over de opvoeding van Remus (6) gaat, ben ik een softie. Elo is op dat vlak veel strikter." © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

INTERVIEW. Jeroom, op zijn 43ste ineens ook presentator: “Ik ben de spreekwoordelijke tang op het varken, maar dat wérkt wel”

Op zijn 43ste blijkt cartoonist en Slimste Mens jurylid Jeroom Snelders ineens ook een gedroomde tv-presentator. Alleen al door zijn grappen is Junior Bake Off Vlaanderen (VIER) het bekijken meer dan waard, zelfs al kunt u geen clafoutis van een kaastaart onderscheiden. De doorgaans beenharde humorist kan er bovendien ook zijn zacht kantje tonen. “Mijn broer is jong gestorven. Als hij nog leefde, zou ik vandaag veel minder zwartgallige humor maken.”

 1. RECENSIE. ‘Junior Bake Off’: “Een straaltje zonneschijn op koude avond”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Junior Bake Off’: “Een straaltje zonne­schijn op koude avond”

  Onze tv-recensent Jelle Brans laat zijn kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je z’n mening in ‘Gezien’. Vandaag: ‘Junior Bake Off’ (VIER), een spin-off van het geliefde programma voor amateurbakkers, met een hilarische Jeroom in een glansrol als presentator. Zoals toen Eleonore (10) een taart in de vorm van haar lievelingsdier maakte: “Een lama, zie ik. Ik heb op vakantie ook ooit eens op een lama gezeten. Sabrina Lama heette ze, het was een Duitse toeriste.”
 2. Luk Alloo schetst psychische trauma’s in nieuw programma: “Heel heftig, maar we mogen dat niet schuwen”
  Play
  TV

  Luk Alloo schetst psychische trauma’s in nieuw programma: “Heel heftig, maar we mogen dat niet schuwen”

  Hij ging eerder al langs ‘bij de Wegpolitie’, hij zat ‘in de politierechtbank’ en dook ‘in de nacht’, maar voor zijn nieuw programma gooit Luk Alloo het nu over een andere boeg. In het nieuwe ‘Alloo’ op VTM portretteert hij mensen met een beklijvend en apart verhaal dat hun leven heeft bepaald. Ondanks de tegenslagen staan ze sterk in het leven, vaak met verbazend veel humor en zelfrelativering.
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"