Dominic West als Charles, Elizabeth Debicki als Diana.
Volledig scherm
Dominic West als Charles, Elizabeth Debicki als Diana. © Netflix

Immense kritiek op nieuw seizoen ‘The Crown’: “Dat deze haatcampagne uitgezonden mag worden...”

TVVolgende maand verschijnt het vijfde seizoen van ‘The Crown’ op Netflix. De populaire reeks, die het leven van de Britse koninklijke familie in beeld brengt, heeft intussen de jaren 80 en 90 bereikt. De pijnlijkste periode die de monarchie ooit heeft gekend, zeker voor koning Charles. “Dat ze zo’n haatcampagne net nu durven uitzenden, is schandalig”, menen critici.

8 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  5 maanden geleden
  Deze reeks was al lang ingeblikt voor de Queen overleed en Charles koning werd, hoe kan het dan een bewuste haatcampagne zijn om Charles' populariteit en de Queen haar nagedachtenis te besmeuren? Als er 1 bewuste haatcampagne is dan is het wel die tegen Meghan Markle en ooit tegen Diana. The tabloids hebben deze 2 vrouwen gewoon afgemaakt, in het geval van Diana letterlijk als je de piste volgt dat haar auto-ongeval werd veroorzaakt doordat ze achternagezeten werden door papparazzi.
 • Robert Swillen

  5 maanden geleden
  Laat de kijker zelf beslissen wat hij wil zien. Rekening houdend of de Koninklijke familie zelf zo zuiver op de graad is.
 • René Janssen

  5 maanden geleden
  Schandalig dat Netflix dit soort series kan/mag brengen. Ze doen de series af als fictie maar uiteindelijk willen ze het als een waargebeurd verhaal brengen. Ze gaan steeds vaker grenzen over. Ze verdraaien op grove wijze de waarheid en brengen de bestaande personages waarvan er nog meerdere in leven zijn op schandalige wijze in diskrediet. Probeer je maar eens te verdedigen tegen dit soort laster, want ja dit is pure laster. Ik was fan van Netflix maar ben er inmiddels helemaal klaar mee!
 • Tine Pauwels

  5 maanden geleden
  Het is een serie, geen documentaire, dus vrij van verhaallijnen denk ik dan!!
 • Wouter Van de Walle

  5 maanden geleden
  De hypocrisie druipt er vanaf, ze voeren zelf al jaren een haatcampagne tegen Meghan Markle net zoals ze deden tegen Diana..
 1. Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”
  PREMIUM
  TV

  Hoe gaat het nog met de deelnemers uit 'Mijn Restau­rant'? “De camera’s waren amper de deur uit of mijn keuken viel al uit elkaar...”

  Het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’ was in 2008 een enorm succes. Twee keer per week keken een miljoen mensen hoe vijf onervaren duo’s een restaurant uit de grond probeerden te stampen. Maar vijftien jaar later blijven er geen succesverhalen meer over. Het ene faillissement volgde op het andere en de meeste koppels zijn niet meer samen. Maar hoe gaat het nog met de deelnemers uit dat eerste seizoen? “Bij het begin van de opnamen woog ik 70 kilo, tegen de finale nog 45.”
 1. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 2. Frank Deboosere van het scherm, maar zijn legendarische snor is terug. Zo brengt weerman Bram uniek eerbetoon
  TV

  Frank Deboosere van het scherm, maar zijn legendari­sche snor is terug. Zo brengt weerman Bram uniek eerbetoon

  Weerman Bram Verbruggen brengt een origineel eerbetoon aan collega Frank Deboosere, die vandaag na 36 jaar met pensioen gaat. Een maand lang laat hij z’n snor staan om zo het weerbericht te presenteren. “Frank zijn snor is legendarisch, ook al heeft hij die niet meer sinds 1999”, vertelt Bram in ‘Goeiemorgen Morgen!’ op Radio2. “Als mensen mijn snor zien, denken ze hopelijk elke keer aan Frank.”