Dominic West als Charles, Elizabeth Debicki als Diana.
Volledig scherm
Dominic West als Charles, Elizabeth Debicki als Diana. © Netflix

Immense kritiek op nieuw seizoen ‘The Crown’: “Dat deze haatcampagne uitgezonden mag worden...”

TVVolgende maand verschijnt het vijfde seizoen van ‘The Crown’ op Netflix. De populaire reeks, die het leven van de Britse koninklijke familie in beeld brengt, heeft intussen de jaren 80 en 90 bereikt. De pijnlijkste periode die de monarchie ooit heeft gekend, zeker voor koning Charles. “Dat ze zo’n haatcampagne net nu durven uitzenden, is schandalig”, menen critici.

8 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  4 maanden geleden
  Deze reeks was al lang ingeblikt voor de Queen overleed en Charles koning werd, hoe kan het dan een bewuste haatcampagne zijn om Charles' populariteit en de Queen haar nagedachtenis te besmeuren? Als er 1 bewuste haatcampagne is dan is het wel die tegen Meghan Markle en ooit tegen Diana. The tabloids hebben deze 2 vrouwen gewoon afgemaakt, in het geval van Diana letterlijk als je de piste volgt dat haar auto-ongeval werd veroorzaakt doordat ze achternagezeten werden door papparazzi.
 • Robert Swillen

  4 maanden geleden
  Laat de kijker zelf beslissen wat hij wil zien. Rekening houdend of de Koninklijke familie zelf zo zuiver op de graad is.
 • René Janssen

  4 maanden geleden
  Schandalig dat Netflix dit soort series kan/mag brengen. Ze doen de series af als fictie maar uiteindelijk willen ze het als een waargebeurd verhaal brengen. Ze gaan steeds vaker grenzen over. Ze verdraaien op grove wijze de waarheid en brengen de bestaande personages waarvan er nog meerdere in leven zijn op schandalige wijze in diskrediet. Probeer je maar eens te verdedigen tegen dit soort laster, want ja dit is pure laster. Ik was fan van Netflix maar ben er inmiddels helemaal klaar mee!
 • Tine Pauwels

  4 maanden geleden
  Het is een serie, geen documentaire, dus vrij van verhaallijnen denk ik dan!!
 • Wouter Van de Walle

  4 maanden geleden
  De hypocrisie druipt er vanaf, ze voeren zelf al jaren een haatcampagne tegen Meghan Markle net zoals ze deden tegen Diana..
 1. Boze diva's, een dronken Charlie en 'de vloek van de Angels': drama op de set van legendarische tv-reeks 'Charlie's Angels'
  PREMIUM
  TV

  Boze diva's, een dronken Charlie en 'de vloek van de Angels': drama op de set van legendari­sche tv-reeks 'Char­lie's Angels'

  De tv-reeks ‘Charlie’s Angels’ - met Kate Jackson (74), Farrah Fawcett zaliger en Jaclyn Smith (77) - was midden jaren zeventig razend populair, maar achter de schermen ging het er iets minder engelachtig aan toen. Een torenhoog kledingbudget - ongezien in de tijd - deed productiemedewerkers grijze haren krijgen, de actrices worstelden met hun imago van seksbom en de sfeer zakte regelmatig onder het nulpunt. Om van de ‘vloek van Charlie’s Angels’ nog maar te zwijgen. “Misschien zat er iets in het water op de set.”
 2. Nick Offerman was bijna niet te zien in ‘The Last of Us’: “Ik wilde het script niet eens lezen”
  TV

  Nick Offerman was bijna niet te zien in ‘The Last of Us’: “Ik wilde het script niet eens lezen”

  Fans van ‘The Last of Us’ zijn lyrisch over de acteerprestaties van Nick Offerman (52), die de rol van Bill vertolkt. De Amerikaanse acteur is niet meer weg te denken uit de HBO-reeks, die gebaseerd is op het gelijknamige populaire zombiespel. Toch had hij bijna niet in succesvolle serie gezeten. “Mijn vrouw heeft mij moeten overhalen om de rol aan te nemen”, onthult hij in ‘Jimmy Kimmel Live’.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.