© VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Imke Courtois wordt anker van de sportzomer: “Ik dacht niet dat ik zo ambitieus was”

TV“Het moeilijkste is om naar mezelf te kijken”, zegt Imke Courtois. Maar gelukkig voor haar denken een paar miljoen kijkers daar anders over. De Leuvense is deze zomer overal. Nu bijna dagelijks als analist van het EK voetbal, binnenkort als anker bij de Olympische Spelen. Ze vertelt het verhaal van de voorbije zes jaar, van haar bureautje aan de KULeuven naar de presentatorstoel bij de VRT en over haar samenwerking met veteraan Karl Vannieuwkerke. “Karl kan streng zijn, het is zeker niet zo dat hij de hele tijd staat te applaudisseren”.

34 reacties

 • Ivan Smissen

  1 jaar geleden
  Met haar in de studio geraak ik zo gemakkelijk afgeleid. Dat is niet het geval met Franky Van der Elst en Gert Verheyen. Hoe zou dat komen?
 • Sam Bedfort

  1 jaar geleden
  Intelligent, sympathiek, goed met woorden en knap. Goed zo.
 • Hilde Bruyninckx

  1 jaar geleden
  Verfrissende naturel vrouw die heel aangenaam praat met af en toe een vleugje humor en jeugdige schalksheid. Een verademing! Ik ben fan!
 • Marcq Adriaens

  1 jaar geleden
  Zou haar veel liever bezig zien dan KVN.
 • Jurgen Goeman

  1 jaar geleden
  Voor de kenners hier onder Imke is GEEN familie van onze nationale doelman
 1. RECENSIE. ‘Surface’: “Zinkt recht naar de bodem”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Surface’: “Zinkt recht naar de bodem”

  Vraag ons niet hoeveel verhalen over getraumatiseerde vrouwen die hun aan stukken gescheurde geheugen weer bij elkaar moeten puzzelen we in ons leven al hebben gezien. We zijn het mogelijks zelf vergeten. ‘Surface’, het nieuwste psychologisch drama op Apple TV+ over een vrouw die wil uitvlooien waarom ze haar perfecte leventje en zichzelf over de balustrade van een ferry gooide, maar daarbij verzuipt in haar eigen begraven geheimen, voelt vanuit de verte aan als een gespannen genoegen, maar of het memorabel is? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.