© VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Imke Courtois wordt anker van de sportzomer: “Ik dacht niet dat ik zo ambitieus was”

TV“Het moeilijkste is om naar mezelf te kijken”, zegt Imke Courtois. Maar gelukkig voor haar denken een paar miljoen kijkers daar anders over. De Leuvense is deze zomer overal. Nu bijna dagelijks als analist van het EK voetbal, binnenkort als anker bij de Olympische Spelen. Ze vertelt het verhaal van de voorbije zes jaar, van haar bureautje aan de KULeuven naar de presentatorstoel bij de VRT en over haar samenwerking met veteraan Karl Vannieuwkerke. “Karl kan streng zijn, het is zeker niet zo dat hij de hele tijd staat te applaudisseren”.

34 reacties

 • Ivan Smissen

  1 maand geleden
  Met haar in de studio geraak ik zo gemakkelijk afgeleid. Dat is niet het geval met Franky Van der Elst en Gert Verheyen. Hoe zou dat komen?
 • Sam Bedfort

  1 maand geleden
  Intelligent, sympathiek, goed met woorden en knap. Goed zo.
 • Hilde Bruyninckx

  2 maanden geleden
  Verfrissende naturel vrouw die heel aangenaam praat met af en toe een vleugje humor en jeugdige schalksheid. Een verademing! Ik ben fan!
 • Marcq Adriaens

  2 maanden geleden
  Zou haar veel liever bezig zien dan KVN.
 • Jurgen GOEMAN

  2 maanden geleden
  Voor de kenners hier onder Imke is GEEN familie van onze nationale doelman
 1. “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Sporza-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  “Als ik geen zin heb, heb ik dan een mentaal probleem?”: onbezonnen Spor­za-commentaar over Simone Biles krijgt staartje

  De VRT zal intern een gesprek voeren met gastcommentator Dirk Van Esser na diens uitlatingen over mentale gezondheid tijdens de live-uitzending van de olympische teamfinale van het damesturnen. Dat zegt woordvoerder Hans Van Goethem. “De opmerkingen stroken niet met de manier waarop we bij de VRT en Sporza over mentale problemen denken”, is de openbare omroep duidelijk.
 2. Nu ‘The X Factor’ definitief stopt: dit waren de ‘slechtste acts’ die Simon Cowell ooit zag
  Play
  TV
  1

  Nu ‘The X Factor’ definitief stopt: dit waren de ‘slechtste acts’ die Simon Cowell ooit zag

  Slecht nieuws voor alle trouwe fans van talentenjachten: er komt na 17 jaar een einde aan de Britse versie van ‘The X Factor’. Zender ITV heeft geen plannen om nog een nieuw seizoen van het programma te maken, meldt de zender aan Britse media. De show heeft door de jaren heen voor talloze doorbraken van bekende artiesten gezorgd, al liep het ook minstens evenveel keer fout. Deze audities werden door Simon Cowell bestempeld als ‘verschrikkelijk’.