Martin Heylen
Volledig scherm
PREMIUM
Martin Heylen © © VRT

“Ik was altijd op mijn hoede, want er zijn veel wapens in omloop”: Martin Heylen zoekt vergeten familie op in de VS

TVMartin Heylen (66) pakt opnieuw zijn koffers. Vanaf dinsdag reist de tv-maker in ‘Uncle Martin’ zijn grootouders achterna, die 102 jaar geleden met de Red Star Line naar Amerika emigreerden. De reporter gaat er vol verwondering op zoek naar zijn roots en bloedverwanten en beleeft zo een verrassend emotionele roadtrip. “Ik heb de nestwarmte gevoeld, die ik thuis altijd gemist heb.”

4 reacties

 • Ivan Willems

  2 maanden geleden
  Proficiat Martin, dit was weer een mooi staaltje televisie maken. Heb er echt van genoten.
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Met dat verschil dat de Amerikanen de immigranten niet moesten onderhouden met een sociale woonst, een leefloon, kinderbijslag, sociale tarieven en dat de immigranten moesten werken om zelf voor hun kost te zorgen. Dus aub stop de vergelijking.
 • ISABEL FRANCOIS

  2 maanden geleden
  Martin maakt mooie programma's.Daar wil ik eindelijk mijn tv nog eens voor opzetten.
 • Mireille Vergauwen

  2 maanden geleden
  Ik denk dat het een mooi programma gaat zijn! Wij gaan zeker kijken! Veel mensen zijn trouwens benieuwd naar hun achtergrond.
 1. Nicolas uit ‘The Sky is the Limit’ was bijna failliet, maar deelt nu zijn geheim: “Als je doet wat ik doe, word je rijk”
  Play
  Showbits
  8

  Nicolas uit ‘The Sky is the Limit’ was bijna failliet, maar deelt nu zijn geheim: “Als je doet wat ik doe, word je rijk”

  Nicolas De Bruyn (35) is een opmerkelijke nieuwkomer in ‘The Sky is the Limit’. Hij stampte een eigen fitnessketen uit de grond en bouwt het grootste wellnesscentrum van het land. Maar hij wil ook het geheim van veel geld verdienen, delen met iedereen via zijn Business Academy. “Ik geloof dat iedereen rijk kan worden. Als je doet wat ik doe, word je rijk”, belooft hij aan Senne in een nieuwe Showbits.
 1. MEDIAWATCHERS “Al die Kampioenen-merchandise is de VRT onwaardig en de acteurs krijgen er peanuts voor”
  podcast
  5

  MEDIAWAT­CHERS “Al die Kampioenen-merchandi­se is de VRT onwaardig en de acteurs krijgen er peanuts voor”

  Ook deze week kijken onze Mediawatchers met een strenge maar rechtvaardige blik naar het medialandschap. Deze keer viel hen iets op dat niet op televisie te zien is: de Kampioenen-bouwdoos die nu te koop is. Los van de kwaliteit van de bouwdoos, vindt HLN-journalist Mark Coenegracht al die merchandise een openbare oproep onwaardig: “Het is gewoon een zeer gemakkelijke manier om snel wat geld te verdienen op kap van de acteurs”. Luister naar de hele aflevering van de HLN-podcast ‘De Mediawatchers’ hierboven.