'Pray, obey, kill'
Volledig scherm
PREMIUM
'Pray, obey, kill' © HBO

“Ik kreeg een sms’je van God: het is tijd om te moorden”: waarom een Zweedse nanny haar liefdesrivale vermoordde

TV“God had me zijn rug toegekeerd en ik was op zoek naar genade.” Het zijn de woorden van de Zweedse Sara Svensson, die in 2004 de vrouw van haar minnaar om het leven bracht en diens buurman ernstig verwondde. De opdracht daarvoor kreeg ze via sms’jes van God, beweert ze. Maar eigenlijk bleken die van haar minnaar te komen. Helemaal straf wordt het wanneer blijkt dat ook diens eerste vrouw in verdachte omstandigheden overleed. En wat heeft de mysterieuze ‘Bruid van Christus’ met de hele zaak te maken? Een verhaal van hemelse liefde, seks om de duivel uit te drijven en de hoop op verlossing. “Als je mij in vraag stelt, zal God je vermoorden.”

1 reactie

 • Veronica Voorhelst

  2 maanden geleden
  Godsdienst schiet tegenwoordig zijn doel helemaal voorbij en ontaard steeds meer in waanzin. Het is gewoon niet meer geschikt voor onze maatschappij. Het doel was een maatschappij structuur geven en verenigen in een tijd dat er nog geen wetboek en politie waren om alles in goede banen te leiden
 1. Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsactie: “Rechtstreekse aanleiding is Septemberverklaring”
  TV
  13

  Zondag geen ‘De Zevende Dag’ door vakbondsac­tie: “Recht­streek­se aanleiding is September­ver­kla­ring”

  Door een staking van de crew van ‘De zevende dag’ zal het actuaprogramma komende zondag niet te zien zijn op één. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. Directe aanleiding is de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. “Die voorzag in een paar miljoen extra werkingsmiddelen, terwijl de kosten met tientallen miljoenen zijn gestegen”, zegt Carlos Van Hoeymissen (ACV Transcom). Mogelijk volgen de komende dagen nog meer acties.
 2. Productie maakt het Bart Cannaerts aartsmoeilijk, maar maakt dat ook een verschil in ‘De Allerslimste Mens’?
  Play
  TV
  4

  Productie maakt het Bart Cannaerts aartsmoei­lijk, maar maakt dat ook een verschil in ‘De Allerslim­ste Mens’?

  Hij blijft winnen. Of overleven. Al maakten de programmamakers het hem dit keer wel écht héél erg moeilijk. Een fotoronde over alle mogelijke bonensoorten en een filmpje over de Netflixreeks ‘Jeen Yuhs’. Wij wisten er niks van, u mogelijk ook niet. Geen rechtstreekse overwinning dus voor Bart Cannaerts. Maar in een onwaarschijnlijke finale redde Bart - alweer - zijn vel.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Hoogmoed bij Jens Dendoncker en Jeroen Verdick voor ‘Het Jachtseizoen’: “We eisen 50.000 euro cash als we winnen”
  Play
  Showbits

  Hoogmoed bij Jens Dendoncker en Jeroen Verdick voor ‘Het Jachtsei­zoen’: “We eisen 50.000 euro cash als we winnen”

  In ‘Het Jachtseizoen’ gaan deze week comedians Jens Dendoncker en Jeroen Verdick op de vlucht voor de jagers. Showbits volgde opnames afgelopen zomer. Start het duo met een weldoordacht plan aan het avontuur of leggen ze hun lot in de handen van toevallige passanten? En hoe intimiderend vinden ze de roast door Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop? En hoe schatten de twee elkaar capaciteiten in? Ontdek het in een nieuwe Showbits.