Ellen Andries heeft zelf een documentaire gemaakt over haar leven met endometriose. Je ziet het resultaat dinsdagavond in Telefacts NU.
Volledig scherm
Ellen Andries heeft zelf een documentaire gemaakt over haar leven met endometriose. Je ziet het resultaat dinsdagavond in Telefacts NU. © VTM

“Ik kan niet eten of stappen, alles doet pijn”: Telefacts NU doorbreekt taboe rond endometriose

TVDe Gentse Ellen Andries (36) heeft al tien jaar elke maand erge pijn in haar buik wanneer ze ongesteld is. Een normale zaak, kreeg ze jarenlang te horen van gynaecologen, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval. Ellen lijdt aan endometriose, net zoals twee miljoen andere vrouwen. Om het taboe over de ziekte te doorbreken maakte ze een docu. Het resultaat daarvan is dinsdagavond te zien in ‘Telefacts NU’. 

2 reacties

 • Ann Vandesompel

  1 jaar geleden
  Heb al 40 jaar diepe endometriose ,ben nu 59 jaar, kinderloos, 6 operaties, en nog pijn...maar leer er met te leven..,het doet nog elke dag pijn, maar heb het n plaats gegeven..ook dank zij prof Koninkx, (gasthuisberg Leuven ) die ik me altijd zal herinneren na talloze chirurgen als iemand die er echt was voor me en me begreep, ik wens alle jonge vrouwen heel veel succes toe, echt, geloof erin, de wetenschap staat al veel verder nu, positief denken hee x Ann
 • Peggie Van Audenhove

  1 jaar geleden
  Endometriose zijn ook verklevingen van de baarmoeder met andere organen zoals de blaas, darmen..Tijdens de regels komt het bloed ook in die organen terecht wat zorgt voor helse pijnen en ontsteking van die organen. Ik werd jaren geleden door mijn huisarts niet geloofd tot ik in het ziekenhuis werd opgenomen met ernstige bloedarmoede en na verschillende bloedtransfusies is beslist om mijn baarmoeder met spoed weg te halen. Mijn man en ik hebben jaren tevergeefs geprobeerd om zwanger te worden.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinnering dat zelfs een perfecte Parship-tronie uw grootste nachtmerrie kan zijn”
  TV

  RECENSIE. ‘You 3’: “Dé herinne­ring dat zelfs een perfecte Par­ship-tro­nie uw grootste nachtmer­rie kan zijn”

  Wie tegenwoordig het woord ‘seriestalker’ in het nieuws hoort, denkt allesbehalve nog aan Netflix’s succesvolle stalkerserie ‘You’. Maar Joe Goldberg is terug om daar verandering in te brengen. De obsessief op liefde beluste boekenwurm is inmiddels getrouwd én vader van een pasgeboren zoon. Al zou er geen nieuw seizoen zijn, mocht al dat gezinsgeluk niet op één of andere manier doordrenkt raken met leugens, stalking, spanning en moord. Of u deze soapthriller in één keer de nek moet omwringen? Of beter verwoed blijft geloven in toevallige ontmoetingen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.