“Ik hoop dat je crepeert”: heftige emoties voor Lauren Versnick in eerste beelden ‘Déjà Vu’

TVVanaf 7 april is het tweede seizoen van ‘Déjà Vu’ te bekijken op Streamz. Voor actrice Lauren Versnick (‘Studio Tarara’) is het meteen haar eerste hoofdrol. En die belooft erg intens te worden, blijkt uit de eerste beelden.

 1. “We verstaan elkaar prima, maar er is blijkbaar toch een barrière”: waarom een Belgisch-Nederlandse productie niet altijd werkt
  PREMIUM
  TV

  “We verstaan elkaar prima, maar er is blijkbaar toch een barrière”: waarom een Bel­gisch-Nederland­se productie niet altijd werkt

  Meer budget en een grotere afzetmarkt. Een samenwerking tussen Belgische en Nederlandse producenten mag dan erg veel voordelen hebben, het is ook allesbehalve evident. “Sterker, het is heel moeilijk”, klinkt het bij het Nederlandse Algemeen Dagblad, dat onderzocht wat de valkuilen van zo’n internationale samenwerking zijn. En waarom lijken we daar dan toch steeds vaker opnieuw voor te kiezen, zoals in ‘Arcadia’ of ‘Het geheugenspel’? “Een serie als ‘FC De Kampioenen’ zou in Nederland totaal niet werken.”
 2. Na controverse door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?
  PREMIUM
  TV
  5

  Na controver­se door Netflix, die haar neerzette als zwarte vrouw: wat weten we écht over het leven van koningin Cleopatra?

  Het is al even geleden dat een Netflixdocumentaire nog eens zoveel verontwaardiging losmaakte bij het grote publiek. ‘African Queens: Queen Cleopatra’, vertolkt door Adele James en verteld door Jada Pinkett Smith, wordt de grond ingeboord op Rotten Tomatoes. Maar nog veel opmerkelijker: zelfs Egyptenaren zijn razend over de reeks, en roepen op tot een boycot. Oorzaak van de twist is de huidskleur van de iconische koningin, die volgens de programmamakers mogelijk zwart was. Waarom denken ze dat, en wat weten we écht met zekerheid over de onsterfelijke Cleopatra? “Ze sloot zich op in haar kamer, om daarna nooit meer buiten te komen.”