Phara de Aguirre en Annick Ruyts.
Volledig scherm
Phara de Aguirre en Annick Ruyts. © VRT/PN

“Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjesdag' bij VRT

TVBij de openbare omroep VRT vinden momenteel de gesprekken plaats met 41 medewerkers die eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Het totale aantal ontslagen in de besparingsperiode tot 2025 is wel verder teruggedrongen tot 61 voltijdse equivalenten, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Onder meer reportagemaakster Annick Ruyts deelde op haar Facebookpagina dat de openbare omroep haar aan de deur gezet heeft. Phara de Aguirre (61) beschreef op Twitter dat de aangeslagenheid onder de collega’s groot is.

215 reacties

 • San Pauwels

  2 maanden geleden
  Fons Heylen: VRT is allesbehalve links: de Raad van bestuur bestaat voornamelijk uit N-VA, Vlaams Belang, Open VLD... Andere voorbeelden: voormalige journalisten Sigfried Bracke en Jan Becaus behoren tot het clubje van de N-VA. Sinds dat N-VA aan de macht is, zijn er besparingen. Er is geen budget meer voor eigen producties, maar wel voor de exclusiviteitscontracten van de BV's en het WK Qatar (Wintercircus). Politiek en voetbal gaan hand in hand.
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  VRT en hun meegraaiende politici zouden dit moeten lezen! Zouden!
 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Teveel "vriendjes" en hoge kaderleden krijgen schandalig hoge lonen en dan is er voor de anderen niets over en dit niet alleen bij de VRT.
 • Stefaan Leonaer

  2 maanden geleden
  @Johan Van de Velde: beste, de mensen bij de VRT die men ontslagen heeft zijn geen ambtenaren, maar contractuelen met een gewoon werknemerspensioen.
 • Kenny brusseel

  2 maanden geleden
  Dus hopelijk in de toekomst ook geen wk of ek voetbal uitgezonden worden
 1. RECENSIE. 'That '90s Show': “Heeft de kelder van Red en Kitty vochtproblemen of zijn onze ogen mistig?”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. 'That '90s Show': “Heeft de kelder van Red en Kitty vochtpro­ble­men of zijn onze ogen mistig?”

  Hello, Wisconsin! De jaren 90 zijn terug, want het tijdperk dat 'That '70s Show' op de wereld heeft losgelaten, heeft nu op Netflix een spin-off gebaard dat zich vijftien jaar na het origineel afspeelt. De populaire sitcom die de carrières van onder meer Ashton Kutcher en (diens huwelijk met) Mila Kunis heeft voortgebracht, wil u met de nodige nostalgie en gastoptredens van uw favoriete personages aan een nieuwe generatie wietrokende hangjongeren voorstellen. Of die echter genoeg onderlinge chemie hebben om u opnieuw aan Point Place te binden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
 2. KIJK. 'Temptation' Megan gearriveerd in Dubai na rel om belastingen
  Showbizz

  KIJK. 'Temptation' Megan gearri­veerd in Dubai na rel om belastin­gen

  ‘Temptation Island’-ster Megan Desaever heeft flink wat problemen gekregen door haar uitspraken over het (niet) betalen van belastingen. Vorige week stond de politie bij haar op de stoep en sindsdien loopt er een onderzoek vanwege belastingfraude. Toch kijkt Megan naar een manier om niet meer te moeten betalen: verhuizen naar Dubai. “Ik wil zo snel mogelijk weg uit België zodat ze mij niet meer kunnen lastigvallen. Volgende week ga ik naar daar om een appartement te zoeken”, zei ze begin deze week. Amper één dag later was ze echter al voorzichtiger: “Ik en mijn vriend vertrekken donderdag op vakantie, maar we keren daarna terug. Maar ter plekke zullen we de opties eens bekijken.” Inmiddels zijn Megan en haar vriend gearriveerd in het emiraat en klaar om aan hun zoektocht te beginnen.