Ronny B. samen met zijn moeder. Hij vertelt met veel liefde over zijn geadopteerde broer D.: "Hij heeft ons karakter. Hij is een doorzetter, dat zit in de familie."
Volledig scherm
PREMIUM
Ronny B. samen met zijn moeder. Hij vertelt met veel liefde over zijn geadopteerde broer D.: "Hij heeft ons karakter. Hij is een doorzetter, dat zit in de familie." © Simon Mouton Photo News

Huizenopruimer over zijn opmerkelijkste vondst: “In de tuin vonden we een baby. Hij werd mijn broer”

TVRonny B. (62) was een tiener toen hij met zijn vader een woning aan het leeghalen was. "Plots hoorden we buiten een geluid. In de tuin vonden we een kinderwagen met een huilende baby erin." Het kind werd in het kroostrijke gezin van Ronny's ouders opgenomen. Als een eigen zoon. Vanavond in ‘De vuilste jobs van Vlaanderen' doet Ronny zijn relaas. “Ik hoor het mijn pa nog zeggen: ‘Meneer de juge, als ik zes gasten eten kan geven, kan ik er ook zeven eten geven.’”

9 reacties

 • Annie Reybroeck

  1 week geleden
  Hartverwarmend om zo'n mooi verhaal te mogen lezen in deze tijden. Er zijn nog fijne mensen op de wereld.
 • nicole desseyn

  1 week geleden
  Het grootste respect voor die familie die jongen is met z’n gat in de boter gevallen ! Ik bewonder hen ook voor het opkuisen van de vuiligheid in de huizen ik zou het niet kunnen !!
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 week geleden
  In 1975 bestond Kind en Gezin nog niet. Het werd als opvolger van het Nationaal Werk voor Kinderwelzijn als Vlaamse openbare instelling opgericht bij decreet van 29 mei 1984. De effectieve werking startte op 1 februari 1987.
 • Roger Wouters

  1 week geleden
  Mooi verhaal, er zijn nog pracht mensen.
 • Jan Van Bavel

  1 week geleden
  Prachtig verhaal, doet deugd om te lezen.
 1. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge