De speurders aan het werk in 'Klopjacht'
Volledig scherm
PREMIUM
De speurders aan het werk in 'Klopjacht' © Play4

Hoe echt is ‘Klopjacht’? Kunnen ze ook aan uw gegevens? Nieuw programma roept vragen op rond privacy

TVIn hun zoektocht naar de twaalf voortvluchtige kandidaten gebruiken de speurders in het nieuwe Play 4-programma ‘Klopjacht’ alle mogelijke middelen: gegevens uit het rijksregister, data van ANPR-camera’s, camerabeelden van winkels,... “Daar weet ik niets van”, reageerde één zaakvoerder alvast verbaasd. Mag de productie dat zomaar? Hoe nauw was de samenwerking met de politie? En hoeveel werd in scène gezet?

21 reacties

 • Pieter Verhulst

  1 maand geleden
  Alles op tv is opgezet he. Luc Alloo die met trots aankondigt dat hij willekeurig door een stad loopt. Een week voordien komt zijn team al mensen en locaties scouten. Waarschijnlijk al weken opzoekwerk aan vooraf gegaan over wie of wat voor spektakel kan zorgen.
 • Karel Mens

  1 maand geleden
  deze onzin is al 3 jaar op de NL tevee
 • Olivier Delbeke

  1 maand geleden
  Dus maw is alles fake en in scène gezet. Waarschijnlijk zijn het ook acteurs die meespelen.
 • Paul Boeie

  1 maand geleden
  Buiten het feit dat dit televisie is , is er echt nog iemand die denkt dat je vandaag nog privacy hebt ... ze zien je overal en wat ze niet zien gooit de slimme bende wel zelf op de asociale media .
 • Kurt Steyaert

  1 maand geleden
  Deze show werd natuurlijk voorbereid, maar de technologie is wel degelijk realiteit en wordt dagelijks misbruikt door de overheidsinstanties. Dit werd enkele weken geleden zelfs opnieuw bevestigd, toen bleek dat de politie verboden software gebruikte met gezichtsherkenning. Wie denkt dat de overheid zich aan de zelfverzonnen regels houdt, is uitermate naïef en onwetend. Wie beweert niks te verbergen te hebben, speelt blufpoker!