Richard Ramirez in de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard Ramirez in de rechtbank. © ap

“Hij klauwde letterlijk haar ogen uit”: het gruwelijke verhaal van satanist Richard Ramirez, de ‘Night Stalker’

TVZijn vader mishandelde hem, zijn neef schoot voor zijn ogen zijn vrouw neer en zijn schoonbroer was een gluurder. Dat Richard Ramirez op het foute pad raakte, verwonderde eigenlijk niemand. Een jaar lang terroriseerde hij onder de naam ‘Night Stalker’ de inwoners van Los Angeles. Het zijn zij die de moordenaar uiteindelijk bij de lurven zouden vatten, nadat z'n rotte tanden zijn identiteit verraadden. Hij bracht 13 mensen op gruwelijke wijze om het leven, anderen liet hij in - net - in leven. “Hij was zo op z’n gemak dat hij de tijd vond om iets te snacken. Het was echt ziek.”

 1. Afscheid zonder Emmy-nominatie voor ‘Billie vs. Benjamin’ van Tim Van Aelst
  TV

  Afscheid zonder Em­my-nominatie voor ‘Billie vs. Benjamin’ van Tim Van Aelst

  Tim Van Aelst en Sofie Peeters, de drijvende krachten achter productiehuis Shelter, kunnen niet in perfecte schoonheid afscheid nemen. De deuren van hun productiehuis hebben ze inmiddels definitief achter zich dichtgeslagen, maar zopas kregen ze de melding dat hun ultieme tragikomische Streamz-serie ‘Billie vs. Benjamin’ geen nominatie heeft gekregen voor de International Emmy Awards, zowat de meest prestigieuze tv-prijs ter wereld.
 2. Indrukwekkende voor en na: Inge’s huis is onherkenbaar na het ingrijpen van ‘Extreme Makeover Vlaanderen’
  TV

  Indrukwek­ken­de voor en na: Inge’s huis is onherken­baar na het ingrijpen van ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

  Het verbouwteam van ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ had een duidelijke missie tijdens hun eerste aflevering: overleden papa Thijs’ werk afmaken en de ziel die hij in de woning stopte in ere houden. Kleine Noah’s slaapkamer werd volledig ondergedompeld in Minecraft-stijl en mama Inge kreeg een volwaardige slaapkamer waarin ze door het dakraam naar de sterren kan kijken. Missie geslaagd? Bekijk hier de onthulling.