In de priorij van het Zuid-Franse Saint-Michel de Grandmont leefde de Belgische sekteleider Edgard Doulière samen met zijn honderden volgelingen. Elke vrouw die toetrad moest zijn kind baren, omdat hij een nieuw, verheven ras wilde creëren met zijn 'superzaad'. De baby's gingen na hun geboorte in rook op.
Volledig scherm
PREMIUM
In de priorij van het Zuid-Franse Saint-Michel de Grandmont leefde de Belgische sekteleider Edgard Doulière samen met zijn honderden volgelingen. Elke vrouw die toetrad moest zijn kind baren, omdat hij een nieuw, verheven ras wilde creëren met zijn 'superzaad'. De baby's gingen na hun geboorte in rook op. © Streamz/Bargoens

“Hij bedacht de meest afgrijselijke rituelen”: Belgische sekteleider verwekte 40 jaar lang kinderen bij z'n volgelingen, om ze daarna ‘uit te delen’

Morgen start op Streamz de docureeks ‘De 42 kinderen van de goeroe’, gemaakt door Eric Goens: het waargebeurde verhaal van de Brusselse sekteleider Edgard Doulière. Veertig jaar lang lokte die honderden vrouwen naar zijn sekte, en hij maakte de meesten zwanger. De baby’s liet de goeroe daarna verdwijnen in een schimmig adoptiecircuit. Portret in twee delen van een ‘spirituele crimineel’, die ook de dood van de dochter van schrijver Georges Simenon op zijn geweten heeft. “Vrouwen konden onmogelijk nog achterhalen wie de vader van hun kind was.”

7 reacties

 • Hugo Wils

  4 maanden geleden
  Zijn linker arm was verlamd!De rest marcheerde blijkbaar prima!?
 • Herman Thys

  4 maanden geleden
  Anders gaan leven noemen ze dat.
 • Wilfried Dekeyser

  4 maanden geleden
  Er lopen er veel te veel rond van deze soort al je ziet wat ze de wereld aangedaan hebben twee jaar lang en nog bezig zijn .
 • Kevin Vandaele

  4 maanden geleden
  Hopelijk komt die reeks ook op vrt !
 • Louis Meeus

  4 maanden geleden
  Hoe gek kun je zijn om in een sekte te gaan.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.