Peaky Blinders
Volledig scherm
PREMIUM
Peaky Blinders © BBC/Caryn Mandabach Productions Ltd./Robert Viglasky

Het succes van ‘Peaky Blinders’ verklaard: “Zoals cowboys in de Verenigde Staten, maar dan in Birmingham”

TVNa zes seizoenen en 36 afleveringen is er afgelopen weekend een definitief einde aan de hitserie ‘Peaky Blinders’ gekomen. Nadat Netflix de BBC-reeks oppikte, werd het een wereldwijd succes, al bleef het intussen ook z'n cultstatus behouden. De serie drong door tot ver buiten Birmingham en heeft zelfs een eigen cultuur gecreëerd. Van de innige familiebanden tot de sappige accenten: wij verklaren het succes achter de tv-hit. “Ik wou dat ik een euro kreeg voor elk ‘Peaky Blinders’-kapsel dat ik hier zie passeren.”

4 reacties

 • Juliette Francois

  4 maanden geleden
  Da's pas nog eens een geweldige serie!
 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Geweldige serie. Sterke acteerprestaties en goed geschreven. Tom Hardy is super hierin ook.
 • Norbert Corten

  4 maanden geleden
  Zeer spannend tot en met de laatste aflevering.
 • Nathalie Laporte

  4 maanden geleden
  Beste serie ooit.. sterk verhaal, dito acteurs en geen sci-fi zoals zo dikwijls tegenwoordig
 1. Julie Vermeire probeert samen met vriend onder te duiken in ‘Klopjacht Celebs’: “Ik had stress, en Laurins bedacht codewoorden”
  Play
  TV

  Julie Vermeire probeert samen met vriend onder te duiken in ‘Klopjacht Celebs’: “Ik had stress, en Laurins bedacht codewoor­den”

  Vanaf vandaag op GoPlay: ‘Klopjacht Celebs’, waarin twee bekende duo’s proberen om onder de radar te blijven. Sociale mediasterren Jonatan Medart en Elodie Gabias proberen, net als Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin, om uit de handen te blijven van de speurders. “Gelukkig had ik mijn lief bij. Hij had z’n huiswerk enorm goed gemaakt”, lacht Julie.