Enkele van de betrokken actrices verlaten de rechtbank na een procesdag.
Volledig scherm
Enkele van de betrokken actrices verlaten de rechtbank na een procesdag. © Photo News

“Het proces dat niemand wou”: acht vrouwen getuigen na proces-De Pauw in documentaire

In de documentaire ‘Het Proces Dat Niemand Wou’ vertellen acht vrouwen eenmalig over hun ervaring in de zaak-Bart De Pauw. Onder meer de actrices Maaike Cafmeyer, Liesa Naert en Lize Feryn geven antwoorden op de vragen die rondgonsden, zoals ‘wat is er zo erg aan sms'jes?’, ‘waarom heb je zo lang gezwegen?’ en ‘waarom stelde je je burgerlijke partij?’. Dat kondigt de Vlaamse streamingdienst Streamz vandaag aan in een persbericht. De Pauw werkte niet mee aan het televisieprogramma.

 1. Acht vrouwen in zaak-De Pauw doen voor het eerst zelf hun verhaal in reportage: “Een verliefde zot vergeeft ge veel”
  Play
  PREMIUM

  Acht vrouwen in zaak-De Pauw doen voor het eerst zelf hun verhaal in reportage: “Een verliefde zot vergeeft ge veel”

  Voor het eerst in vier jaar spreken ‘de vrouwen’ in de zaak-De Pauw. Bekende namen zoals Ella-June Henrard, maar ook minder gehoorde stemmen als Helena De Craemer en Els Talloen. Liefst 3 uur en 17 minuten duurt hun getuigenis op streamingplatform Streamz, gefilmd in woonkamers of keukens. Het werd geen kruisiging van de tv-maker, maar het verhaal van wat er op deze aardkloot echt toe doet: relaties met andere mensen, en hoe die tegelijk mooi en pijnlijk kunnen zijn. Maaike Cafmeyer: “Er is eens iets gebeurd waarvan ge denkt: dat had niet mogen gebeuren.”
 1. “Je zag er smoking hot uit. Ik zou je willen neuken”: voor deze sms’jes moet Bart De Pauw zich volgende week verantwoorden voor rechtbank
  PREMIUM

  “Je zag er smoking hot uit. Ik zou je willen neuken”: voor deze sms’jes moet Bart De Pauw zich volgende week verantwoor­den voor rechtbank

  Vandaag valt in Mechelen het doek over het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (53). Hij wordt beschuldigd van het belagen van minstens 13 vrouwen met wie hij samenwerkte door hen ongewenst seksueel getinte berichten te sturen. Bij enkele vrouwen kwam hij ook naar hun thuisadres. Uit een eerdere reconstructie van het actualiteitenmagazine ‘Telefacts Nu’ over de zaak bleek al welke sms-conversaties, waarvan de transcripties hieronder staan, De Pauw over en weer stuurde met actrices Ella-June Henrard en Lize Feryn. Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert De Pauw een maximumstraf van twee jaar cel. “Was ik niet heel erg stout gisteren?”