De camera's konden zowel 'backstage' in zijn Leuvense labo als thuis bij viroloog Marc Van Ranst filmen.
Volledig scherm
PREMIUM
De camera's konden zowel 'backstage' in zijn Leuvense labo als thuis bij viroloog Marc Van Ranst filmen. © VTM

‘Helden van hier: corona’ volgt experts en hulpverleners sinds uitbraak: "We waren erbij toen België wakker schoot... én alle volgende dagen"

TVWie zijn de helden die het land in volle corona-pandemie draaiende houden? Met de nieuwe reeks 'Helden van hier: corona' toont 'VTM Nieuws' vanaf vanavond hoe alles
door de hulpverleners, zorgverstrekkers en experts zelf wordt beleefd. Een blik achter de schermen, en dat vanaf dag één.

3 reacties

 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Nu loopt het in België vol met helden ... binnen 2 maand spreekt men er niet meer over is is men terug alles vergeten. Het verplegend personeel en zeker de thuisverpleging is steeds het achtergestelde kind geweest in onze maatschappij. In barre tijden ziet men pas in wat meerwaarde deze mensen hebben in onze maatschappij!
 • rose marie dewallef

  1 jaar geleden
  Altijd ondergewaardeerd en onderbetaald geweest. Nu zijn we opeens de helden.
 • Danny Maes

  1 jaar geleden
  Geachte redactie . Een hart onder de riem steken van de chauffeurs van PostnlPharma & care zou ook een mooie geste zijn. De chauffeurs van de speciale bestelwagens moeten elke dag bij minstens 40 apothekers binnen gaan om Dafalgan en dethol en vele andere medicamenten te leveren. En dit zonder enige vorm van bescherming . Terwijl we het zelf moeten leveren. Wat gaat er gebeuren wanneer deze vloot van 45 bedtelwageb
 1. Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”
  Showbizz

  Jan Dewyngaert en zoon Klaas brengen samen verslag uit van Spelen: “De eerste twee weken mogen we zelfs de straat niet op”

  Een tijdverschil van zeven uur of niet, VTM-sportjournalist Jan Dewyngaert (61) is elke middag en avond present in het ‘VTM Nieuws’. Live vanuit Tokio voor zijn vijfde Olympische Spelen al. Voor het eerst wordt hij daarbij geholpen door zijn zoon Klaas (26), sportjournalist én cameraman. Die noemt zijn vader op het werk liefst “kameraad” of “ouwe”. “Ik kan echt geen Jan zeggen”, verduidelijkt hij. Jan lacht. “Ik heb het liefst dat hij ‘baas’ zegt. (knipoogt)