Een beeld uit de serie ‘Chernobyl’.
Volledig scherm
Een beeld uit de serie ‘Chernobyl’. © HBO

HBO-reeks 'Chernobyl' zorgt voor 40% meer toerisme in regio

TVDe nieuwe HBO-reeks ‘Chernobyl’, over de nucleaire ramp in de voormalige Sovjet-Unie, rijft niet alleen positieve kritieken binnen van recensenten en kijkers. De reeks heeft ook invloed op het toerisme in de regio rondom Tsjernobyl, dat volgens persagentschap Reuters met maar liefst 40 % gestegen is.

2 reacties

 • Marco Panis

  2 jaar geleden
  Enkel door de overheid geregistreerde gidsen zijn toegelaten. En de voorwaarden zijn zeer streng. Staatsveiligheid controleert het verkeer en de personen (je moet op voorhand je paspoortgegevens doorgeven zodat je gescreend wordt). Een metertje (geigerteller) is verplicht voor alle gidsen!
 • Jens Vranckx

  2 jaar geleden
  toch maar een metertje meenemen, 'veilig' is daarom nog niet gezond.
 1. Deze twee acteurs schuilen achter de vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’
  Play
  TV
  5

  Deze twee acteurs schuilen achter de vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’

  Fons en Jean-Pierre, de twee vliegende bompa’s uit ‘Belgium’s Got Talent’, zijn ongetwijfeld de meest opvallende act van dit seizoen. Tot aan hun middel doken de twee grijsaards in een betonmolen die vervolgens begon te draaien. Wat volgde, was een komische act met rolstoelen, slijpschijven en boormachines. Hun echte identiteit bleef tijdens hun auditie goed verborgen, maar ondertussen laten Fons en Jean-Pierre hun ware gelaat zien.
 2. Wie zijn de drie nieuwe druivenplukkers in Thuis? “We hebben elk een ‘edgy’ kantje”
  Play
  SHOWBITS VIDEO
  6

  Dit zijn de drie nieuwe gezichten in 'Thuis': “We hebben elk een ‘edgy’ kantje”

  Belangrijk moment vanavond in Thuis. Na het vertrek van een resem acteurs, krijgt de populairste soap van het land er een nieuw jong trio bij. Dinsdag debuteerde Ilias al en deze avond is het de beurt aan Niels en Silke. Maar wie zijn die drie nieuwe acteurs echt, kunnen ze echt druiven plukken en zorgen ze voor nog meer intriges? Desna en Senne voelen het drietal aan de tand in deze nieuwe Showbits.
 1. RECENSIE. ‘Prodigal Son 2’: “Catherine Zeta-Jones als de groupie van een seriemoordenaar is de verrassing van uw tv-avond”
  TV

  RECENSIE. ‘Prodigal Son 2’: “Catherine Ze­ta-Jo­nes als de groupie van een seriemoor­de­naar is de verrassing van uw tv-avond”

  De verloren zoon is terug. Al neemt ‘Prodigal Son’ na dit tweede seizoen ook meteen weer afscheid. De reeks over een begaafd rechercheur die denkt als een moordenaar, maar er als de dood voor is er zelf één te worden, werd niet vernieuwd voor een vervolg. Al gaat de stekker er niet uit zonder een flitsende finale. Eén waar zelfs Oscarwinnares Catherine Zeta-Jones voor werd opgetrommeld. Of u deze eigenwijze misdaadserie met Hannibal Lecter-sausje op Streamz moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.