Presentator Matthijs van Nieuwkerk wordt vlak voor een opname nog even ‘afgestoft’.
Volledig scherm
PREMIUM
Presentator Matthijs van Nieuwkerk wordt vlak voor een opname nog even ‘afgestoft’. © rv

Hard labeur achter de schermen van ‘Popquiz’: “4.000 mensen getest om handvol kandidaten over te houden”

TVOp donderdagavond knalt VTM een ware parel de Vlaamse woonkamers in: de ‘Popquiz’. Met dank aan het Nederlandse televisie-icoon Matthijs van Nieuwkerk, die — immer charmant — vaart in het programma brengt. Maar met zeker evenveel dank aan Senne Guns en Laurens ‘Lokko’ Billiet, de twee muzikanten die live toveren met instrumenten en soundbites alsof het niets is. Noem hen gerust de revelatie van het jaar. De ‘Popquiz’ is hoogst verslavende televisie. Ook al dankzij de uitstekende casting van de quizkandidaten. Televisie op zijn best, bedacht door Tom Lenaerts, een schare sterkhouders van zijn productiehuis Panenka en twee topmuzikanten.

2 reacties

 • Caroline De Clercq

  1 week geleden
  Ik kan Wim volledig bijtreden, als echte muziekfan blijf je op je honger. De makers hebben geen kaas gegeten van diversificatie, de Beyoncé’s, Lady Gaga’s en Rihanna’s van deze wereld maken in deze quiz het mooie weer, te vaak. Bij de laatste uitzending heb ik na 10 minuten opgegeven. Er zijn goeie vondsten, Senne en Loko in de huid van Angèle en Roméo Elvis was vermakelijke televisie. Een muziekquiz kan je dit bezwaarlijk noemen, ik hou het op muziekgerelateerd entertainment.
 • wim Lapeere

  1 week geleden
  Voor de echte muziekkenner is dit geen Quiz maar een show. Als je ooit aan een muziekquiz hebt mee gedaan dan weet je dat dit geen maatstaf is . Op welke criteria de kandidaten werden geselecteerd is voor vele muziekquizzer een raadsel.
 1. Staf Coppens onthult zijn échte naam
  Play
  camping coppens

  Staf Coppens onthult zijn échte naam

 2. Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge
  Play
  Helden van Hier

  Zo beleefde politie vorige zomer rellen op strand Blankenber­ge