Korneel en Kamiel in 'De jaren 80 voor tieners'.
Volledig scherm
PREMIUM
Korneel en Kamiel in 'De jaren 80 voor tieners'. © VRT

GEZIEN? ‘De jaren 80 voor tieners’: “Nooit gedacht dat er zoveel levenswijsheden schuilgingen in snotneuzen”

TVOnder het motto ‘nostalgie scoort’ zendt Eén vanaf donderdagavond ‘De jaren 80 voor tieners’ uit. Steven Van Herreweghe neemt een dozijn pubers mee op sleeptouw doorheen de eighties en vraagt zich daarbij ook af hoe zij naar het decennium van de walkman en het nektapijt kijken. Een doorsnee archiefprogramma of heeft de show toch meer om het lijf? “Van Herreweghe ontpopt zich tot een soort gezellige nonkel, die tot in den treure woordspelingen uit z’n mouw schudt.”

 1. “Ik zal nooit meer in de cel belanden. Behalve voor tv”: Imanuelle Grives terug naar de gevangenis na drugsvangst op Tomorrowland
  PREMIUM
  TV

  “Ik zal nooit meer in de cel belanden. Behalve voor tv”: Imanuelle Grives terug naar de gevangenis na drugs­vangst op Tomorrow­land

  “Ik nam die dag al geestverruimende middelen als ontbijt en was al met veel te veel alcohol achter het stuur gekropen.” Imanuelle Grives (37) was wereldnieuws toen ze in 2019 op Tomorrowland werd opgepakt met haar zakken vol drugs. De Nederlandse actrice kreeg een jaar effectief (en een fikse boete), zat haar straf uit en... keert vanavond terug naar de cel voor de docureeks ‘Recht naar de gevangenis’. “Dat ik toen werd opgepakt, beschouw ik als een goddelijke interventie”, vertelt de getormenteerde actrice, die tijdens haar maanden in de Belgische cel vreemde ervaringen had. “De seksuele spanningen waren heel intens.”
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.