Voor de woningbrand in een Gentse wietplantage uit aflevering één van de fictiereeks 'Onder vuur' haalden de makers de mosterd bij een waargebeurde case uit de reportagereeks 'Helden van hier'.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor de woningbrand in een Gentse wietplantage uit aflevering één van de fictiereeks 'Onder vuur' haalden de makers de mosterd bij een waargebeurde case uit de reportagereeks 'Helden van hier'. © VRT/VTM

Geen geld, toch spektakel: hoe productiehuis ‘Onder Vuur' maakt met fractie van Hollywoodbudget

TVEen brandende wietplantage, een afgedreven luchtballon of een tragisch ongeval op de E40. De actiescènes uit de fictie reeks 'Onder Vuur' zijn best spectaculair. “In Hollywood wordt precies hetzelfde gedraaid met een budget dat vijftig keer groter is”, klinkt het bij productiehuis Geronimo. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Dankzij ‘Helden Van Hier', zo blijkt. "De reeksen zouden nooit zonder elkaar kunnen bestaan.”

3 reacties

 • danielle beutels

  4 weken geleden
  Na 1 aflevering had ik het wel bekeken!pure geldeverspilling!
 • Tine Leut

  4 weken geleden
  Het is dan ook zeer amateuristisch gemaakt; net iets beter dan de Buurtpolitie. Totaal geen spannende scenario's, allemaal zeer voorspelbaar.
 • Dirk DE Bakker

  4 weken geleden
  Allemaal goed en wel dat ze het met minder geld doen maar de manier waarop ze alles in beeld brengen is voor de korpsen toch niet het juiste beeld.