Wim Stevens (Tom De Decker)
Volledig scherm
Wim Stevens (Tom De Decker) © VRT

GAIA niet te spreken over foie gras in ‘Thuis’, VRT relativeert: “Dit is ook gewoon de realiteit”

TVDierenrechtenorganisatie GAIA is boos omdat in de populaire Eén-serie ‘Thuis’ gisterenavond foie gras werd gepromoot. “Thuis draagt, onder meer door zijn hoge kijkcijfers, een zware maatschappelijke verantwoordelijkheid”, vindt directeur Ann De Greef. “Dat de makers foie gras, een product geproduceerd op basis van dierenmishandeling, promoten, is dan ook een echte schande.” Hans Roggen van de VRT relativeert: “Wij schrijven de scenario’s in functie van de identiteit van de personages.”

72 reacties

 • patrick de bock

  13 uur geleden
  Die slimmeriken van gaia brengen het zelf in het nieuws. Not done
 • gerard vandenbroucke

  5 dagen geleden
  Wij gaan speciaal op reis naar la douce France voor de foie gras! Het is het lekkerst met een goed glaasje sauterne . Gaia krijgt van mij geen steun!!
 • Mark Vandebroucke

  7 dagen geleden
  Al meer dan 25 jaar eet ik foie gras (bij speciale feestgelegenheden) en ik zal het blijven eten. Ik heb reeds meerdere kwekerijen bezocht (de betere) en heb daar althans geen mishandeling gezien. Smakelijk ! Mijn foie gras nemen ze niet af !
 • Lucien Mertens

  1 week geleden
  Eet dat ook graag, maar de productiemethode is effectief een folterende aanslag op het welzijn van die dieren, maandenlang...Gaia heeft hier gewoon gelijk.
 • Monique Robbrecht

  1 week geleden
  Ik vond foie gras superlekker maar ik pas ervoor sinds ik weet van het dierenleed!
 1. Disney+ kondigt release ‘Loki’ aan en onthult nog meer plannen voor Marvel: “We zullen Wanda uit ‘WandaVision’ nog zéker terugzien”
  TV

  Disney+ kondigt release ‘Loki’ aan en onthult nog meer plannen voor Marvel: “We zullen Wanda uit ‘WandaVisi­on’ nog zéker terugzien”

  Marvel-fans aller landen kunnen vandaag hun hartje ophalen bij Disney+, want de zender kondigde gisterenavond de release van de langverwachte reeks ‘Loki’ aan. Het wordt de derde Marvel Original-reeks, na ‘WandaVision’ en ‘Falcon & The Winter Soldier’, die op de streamingzender zal verschijnen. “Maar we hebben nog veel meer plannen met onze superhelden.”
 2. Alweer nieuwe streamingzender: Paramount+ belooft reboots, gepimpte horrorklassiekers en ‘Mission Impossible 7'
  TV
  3

  Alweer nieuwe streaming­zen­der: Paramount+ belooft reboots, gepimpte horrorklas­sie­kers en ‘Mission Impossible 7'

  Streamingzenders, ze zijn niet meer weg te denken uit de moderne tv-wereld. Tegenwoordig moet elke zender of studio er eentje hebben, anders ben je niet meer relevant. Ook Paramount heeft dat begrepen, en zet nu volop in op het streamingplatfrom Paramount+, dat vanaf 4 maart wereldwijd beschikbaar zal zijn. “Tegen 2024 willen we wereldwijd 75 miljoen abonnees.”
 1. Deze Nederlandse en Vlaamse duo’s strijden om de titel van LEGO Master 2021
  TV

  Deze Nederland­se en Vlaamse duo’s strijden om de titel van LEGO Master 2021

  Na het succes van het eerste seizoen presenteert Kürt Rogiers vanaf zaterdag 6 maart om 20.40 bij VTM een gloednieuw seizoen van ‘LEGO Masters’, samen met zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai. Vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan: ze proberen nog mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken neer te zetten dan vorig seizoen. De teams strijden in 9 afleveringen om de titel van ‘LEGO Master 2021'.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen