Violet Braeckman als Eveline Van Laecke in 'Assisen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Violet Braeckman als Eveline Van Laecke in 'Assisen'. © SBS

“Fysiek en mentaal óp door rol als ballerina”: Violet Braeckman geeft alles in ‘Assisen’

TV“Op twee maanden tijd zo’n hoog niveau halen, is onmogelijk.” En toch deed Violet Braeckman (26) haar uiterste best om geloofwaardig een prima ballerina neer te zetten in de nieuwe fictiereeks ‘Assisen’. Door intensieve training, een aangepast dieet en héél erg veel inleving. “Tegen het einde van de opnames had ik het gevoel dat ik mezelf speelde”, klinkt het bij de actrice, in een gesprek over het spelen van een moordverdachte én de innovatieve manier waarop het verhaal van ‘Assisen’ verteld wordt. “

 1. MEDIAWATCHERS. “Chef-kok Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misverstand’ verdient nu al een Kastaar!”

  MEDIAWAT­CHERS. “Chef-kok Seppe Nobels uit ‘Restaurant Misver­stand’ verdient nu al een Kastaar!”

  Maandag kon je kijken naar de laatste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, tot grote spijt van de acht medewerkers met jongdementie. Zeven weken lang haalde chef-kok Seppe Nobels het beste in hen naar boven. “Hoe Seppe iedereen van zijn keukenbrigade in de bloemetjes zette, was zo hartverwarmend”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Hij verdient nu al een Kastaar!” Luister hierboven naar de volledige aflevering.
 2. MEDIAWATCHERS. “Hoefsmid Raphaël was drie jaar geleden zelf kandidaat in ‘Boer zkt vrouw’”
  Podcast

  MEDIAWAT­CHERS. “Hoefsmid Raphaël was drie jaar geleden zelf kandidaat in ‘Boer zkt vrouw’”

  Drama in ‘Boer zkt vrouw’. Na een uit de hand gelopen ruzie beslissen kandidaten Jolyn en Katrijn het erf van hoefsmid Raphaël te verlaten. Een nooit eerder gezien tafereel in de geschiedenis van het VTM-programma. Nochtans zou boer Raphaël het klappen van de zweep van het programma wel moeten kennen. “Hij deed drie jaar geleden zélf mee om het hart van een boerin te veroveren”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. Luister hierboven naar de volledige aflevering.