VTM/Pieterjan Vanstockstraeten
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM/Pieterjan Vanstockstraeten

Faroek Özgünes zoekt in nieuwe docureeks ‘De Kasteelmoord’ naar nieuwe antwoorden: “De waarheid komt altijd aan het licht”

TVTien jaar na zijn dood baadt de moord op kasteelheer Stijn Saelens nog steeds in mysteries. Daarom start VTM op maandag met de vierdelige docureeks ‘De Kasteelmoord’. Aan de hand van getuigenissen, reconstructies en nieuwsfragmenten gaat Faroek Özgünes (58) op zoek naar de onopgeloste vragen bij één van de meest spraakmakende moordzaken van ons land. Hoeveel bloedgeld kreeg de moordenaar? En ook, wie loste nu eigenlijk het fatale schot?

10 reacties

 • Elisa deJong

  3 maanden geleden
  Blijvend erg..
 • Willy Scholaart

  4 maanden geleden
  Marie Rose Van Der Haeghen die is al een hele tijd uit de gevangenis hoor
 • Marie Rose Van der Haeghen

  4 maanden geleden
  Dat doktoorke zit toch nog in cel mag ik hopen ?
 • William Alexandersson

  4 maanden geleden
  Zoals de Bende van Nijvel zeker?
 • karel daneeels

  4 maanden geleden
  Het zoveelste verhaaltje voor het slapen gaan
 1. MEDIAMENS. Het kijk- en luistergedrag van Faroek Özgünes onder de loep: “Ik knap een beetje af op al dat geratel op de radio”
  PREMIUM
  Showbizz

  MEDIAMENS. Het kijk- en luisterge­drag van Faroek Özgünes onder de loep: “Ik knap een beetje af op al dat geratel op de radio”

  Nieuwssites, sociale media, radio, televisie, podcasts, kranten en weekbladen… Informatie is alomtegenwoordig, maar waar eerst beginnen? Elke week vertelt een bekende mediamens over zijn of haar kijk- en klikgedrag. Deze week: Expert Justitie van de VTM-nieuwsdienst, Faroek Özgünes (58). “Mijn guilty pleasure? Zonder twijfel: ‘The Simpsons’.”
 2. 10 jaar Kasteelmoord. Zo beleefden onze reporters die noodlottige avond: “Luttele uren na de feiten beseften we niet hoe de dood van Stijn Saelens nog jaren voor ophef zou zorgen”
  PREMIUM
  Wingene/Ruiselede

  10 jaar Kasteel­moord. Zo beleefden onze reporters die noodlotti­ge avond: “Luttele uren na de feiten beseften we niet hoe de dood van Stijn Saelens nog jaren voor ophef zou zorgen”

  Op zoek naar informatie over een banaal ongeval waarover ze weinig of niks wisten. Zo kwamen onze journalisten tien jaar geleden op het spoor van wat de meest spraakmakende moordzaak van de jongste decennia in Vlaanderen zou worden: de kasteelmoord in Wingene. Maar het vergde engelengeduld, vele tientallen telefoontjes en het vaste voornemen om niet op te geven, ook al naderde de deadline razendsnel. De gouden tip kwam net op tijd. Een reconstructie.