VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

‘Familie’-actrice Hilde Van haesendonck: “Dankzij de lockdown vonden mijn man en ik elkaar terug”

‘Ouder worden vind ik zalig’, zegt Hilde Van haesendonck. Op haar 67ste is zij - ondanks de coronacrisis - gelukkiger dan ooit. Vijf jaar geleden, kort voor de actrice op pensioen ging, werd Hilde een gastrol in ‘Familie’ aangeboden. Intussen is Jenny uitgegroeid tot een van de hoofdpersonages. Of ze nog eens een kwarteeuw wil doorgaan, net zoals collega’s Annie Geeraerts (94) en Ray Verhaeghe (94)? “Dat weet ik niet hoor”, lacht Hilde. “Ik heb ook een man tevreden te houden.”

 1. Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzekerheid te verbergen”
  Play
  TV

  Urbanus openhartig in ‘The Best Of’: “Humor dient om onzeker­heid te verbergen”

  Dinsdag eert ‘The Best Of’ de man die zijn volk leerde lachen. De peetvader van de Vlaamse stand-up comedy, Urbanus (72). Ook de man die al meerdere malen het dak van een uitverkochte Ancienne Belgique blies, maar in ‘The Best Of’ doen anderen dat voor hem. Maar Urbanus maakt ook even tijd om met An Lemmens te praten over zijn onzekerheid. “Ik wilde eigenlijk striptekenaar worden, maar vond nergens de mogelijkheid.”
 2. Wie zijn de drie nieuwe druivenplukkers in Thuis? “We hebben elk een ‘edgy’ kantje”
  Play
  SHOWBITS VIDEO
  5

  Dit zijn de drie nieuwe gezichten in 'Thuis': “We hebben elk een ‘edgy’ kantje”

  Belangrijk moment vanavond in Thuis. Na het vertrek van een resem acteurs, krijgt de populairste soap van het land er een nieuw jong trio bij. Dinsdag debuteerde Ilias al en deze avond is het de beurt aan Niels en Silke. Maar wie zijn die drie nieuwe acteurs echt, kunnen ze echt druiven plukken en zorgen ze voor nog meer intriges? Desna en Senne voelen het drietal aan de tand in deze nieuwe Showbits.
 1. Joke waagt kans bij 'K2 zoekt K3' na strijd tegen kanker: “Ik besef dat het leven kort is, dus geniet ervan”
  Play
  TV

  Joke waagt kans bij 'K2 zoekt K3' na strijd tegen kanker: “Ik besef dat het leven kort is, dus geniet ervan”

  Een nieuwe week, een nieuwe auditieronde bij ‘K2 zoekt K3'. In de tweede show treden alweer 13 kandidaten uit Vlaanderen en Nederland aan. Onder hen ook de 22-jarige Joke uit Rotselaar, die met haar auditie voor ‘K2 zoekt K3' een bijzonder heftige periode afsluit. “Ik heb het afgelopen jaar borstkanker gehad”, vertelt ze. “Momenteel gaat alles goed en is de behandeling achter de rug. Daardoor besef ik: het leven is kort, dus geniet ervan. Waag de sprong en we zien wel waar we belanden.” Ze brengt het betekenisvolle ‘Jij Bent Mooi’, “omdat ik vind dat iedereen zo’n mooie boodschap elke dag wel mag horen.”