Evan Peeters als Jeffrey Dahmer in 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'.
Volledig scherm
PREMIUM
Evan Peeters als Jeffrey Dahmer in 'Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story'. © Netflix

“Extreem goor en gestoord”: gaat horrorsucces ‘The Jeffrey Dahmer Story’ een paar stappen te ver?

TV‘The Jeffrey Dahmer Story’, de reeks over de seriemoordenaar die zeventien mannen om het leven bracht, heeft zijn start niet gemist: op Netflix zagen ze nooit betere kijkcijfers in de eerste week na de release. Nochtans klinkt er ook kritiek op de manier waarop Dahmers gruweldaden — hij had een voorliefde voor kannibalisme en necrofilie — in beeld worden gebracht. En ook de familie van de slachtoffers is allesbehalve blij met de reeks. “Ik heb de hele show niet gezien. Dat hoeft ook niet. Ik heb het geleefd.”

22 reacties

  • Marc Wouters

    2 maanden geleden
    Goeie serie, is normaal dat je je niet altijd gemakkelijk voelt, dat zou vreemd zijn. Geeft inkijk in gedachten en zijn van een seriemoordenaar. Zonder oordeel. Dat is niet nodig want afkeuring is evident. Begrip is een te groot en te gevaarlijk woord. Maar begrip van het fenomeen seriemoordenaar is wel relevant. Ik ben nog maar net aan het kijken, ik hoop dat oorzaken van JD zijn afwijkend gedrag nog meer behandeld worden.
  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    Heel goede serie. Gaat zeker niet te ver.
  • Tamara Timmermans

    2 maanden geleden
    Heel goede serie. Ik hoop dat dit bij heel veel mensen daar dingen gaat aanwakkeren zodoende het memorial park en bijhorende standbeeld er WEL komt. Dit mag inderdaad niet vergeten worden!! 17 ontzettend mooie mensen die hun leven veel te kort was. Soms is er jammer genoeg zo een serie nodig om bij mensen het nodige besef bij te brengen.
  • Hendrik Anthoon

    2 maanden geleden
    Goede serie, doch familie heeft gelijk, geef groot deel van de winst van de serie aan hen!
  • Rudi De Lobelle

    2 maanden geleden
    Super reeks, spanning, top werk! NETFLIX staat voor kwaliteit. Geen reclame, geen stomme kwisjes, geen... eindeloze herhalingen van de Kampioenen uit 1982...
  1. RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbijter, maar tenminste anders dan alle seriemoordenaarshows die u recent zag”
    PREMIUM
    TV

    RECENSIE. ‘The Patient’: “Een kuitenbij­ter, maar tenminste anders dan alle seriemoor­de­naar­shows die u recent zag”

    De meest zielige man op uw kijkbuis wordt dezer dagen vertolkt door Steve Carell. De acteur die vooral bekend is voor z’n komische rollen in onder meer ‘The Office’ en ‘Evan Almighty’ speelt in ‘The Patient’ een Joodse therapeut die worstelt met het orthodoxe geloof van z’n zoon, rouwt om z’n zopas overleden vrouw en daarbovenop ook nog eens ontvoerd wordt door een patiënt die een seriemoordenaar blijkt te zijn, maar daarvan af wil. Of deze nerveuze thrillerreeks op Disney+ ook zo therapeutisch is dat het een doorbraak in het controversiële seriemoordenaar-genre kan forceren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
    Play
    TV

    Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

    Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.