Enkele kandidaten van 'De Slimste Mens 2020'
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele kandidaten van 'De Slimste Mens 2020' © VIER

Erik van Looy stelt de 34 kandidaten van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ editie 2020 voor: “Voor het eerst evenveel mannen als vrouwen”

TVEindelijk is het zover: voor het eerst in de geschiedenis van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zijn er evenveel vrouwen als mannen die een poging zullen wagen om de populairste tv-quiz van deze eeuw te winnen. Erik Van Looy, 58 inmiddels, en toe aan zijn zestiende (!!) seizoen van deze Woestijnvisquiz, blinkt als hij de 34 kandidaten voorstelt. De quiz die ooit begon met drie vrouwen, mag nu 17 potentiële winnaressen verwelkomen. Het is wel al tien jaar geleden, toen VRT-journaliste Linda De Win Slimste Mens werd, dat een vrouw kon winnen.

  1. “Het kwetst en is gewoonweg fout”: Amerikaanse Sesamstraat maakt TV-special over racisme
    TV

    “Het kwetst en is gewoonweg fout”: Amerikaan­se Sesam­straat maakt TV-special over racisme

    Amerikaans poppenspelprogramma ‘Sesame Street’ pleit al 50 jaar lang voor inclusiviteit. Met oog op de recente ophef over het politiegeweld tegen zwarte mensen in de VS, besloten de bewoners van de vriendelijkste straat in New York een tv-special te lanceren over dit alsmaar groeiende probleem. De video wil racisme verstaanbaar maken voor kinderen en hun tonen hoe ze hier het best mee kunnen omgaan.