VRT/Play4/VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT/Play4/VRT

“Er werd altijd wat gelachen met het West-Vlaams, plotseling is dat omgedraaid”: West-Vlaamse series zitten in de lift

TVJe kan er niet meer naast kijken: zowat alle topseries van eigen bodem zijn ­tegenwoordig West-Vlaams gekruid: ‘Eigen Kweek’, ‘Nonkels’, ‘Chantal’, ‘Bevergem’. Op Eén kan je nu kijken naar het tweede seizoen van ‘Onder Vuur’, dat zich afspeelt in Oostende. En met de horrorserie ‘Styx’ werd zonet nóg een West-Vlaamse productie aangekondigd die op VTM en Streamz te zien zal zijn. Maar waar komt die voorliefde voor West-Vlaanderen ineens vandaan? En behoort de Antwerps dominantie in Vlaamse reeksen nu tot het verleden? ‘TV Familie’ ging te rade bij enkele experts.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. Tweede aflevering van 'The Last of Us' breekt record: “De grootste kijkersgroei ooit in de geschiedenis van HBO”
  TV

  Tweede aflevering van 'The Last of Us' breekt record: “De grootste kijkers­groei ooit in de geschiede­nis van HBO”

  “Dit is bij uitstek de beste adaptatie van een videogame ooit gemaakt.” De hele wereld is in de ban van de gloednieuwe HBO-reeks ‘The Last of Us’, met ‘Game of Thrones’-sterren Pedro Pascal en Bella Ramsey in de hoofdrol. De eerste twee episodes zijn nog maar net gelost en breken al massaal records. Zo kende de pilootaflevering de op één na beste première in meer dan tien jaar tijd van HBO. En de tweede aflevering doet het nog beter: de kijkcijfers stegen met maar liefst 22%. Volgens het netwerk is dat “de grootste kijkersgroei ooit.”