VRT
Volledig scherm
© VRT

Deze vegetarische vleesvervangers zijn tot tien keer vettiger dan vlees

VideoDe derde aflevering van het Eén-programma 'Over Eten' zit erop. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss onderzochten wat we nog niet wisten over eten, maar wat we wel allemaal zouden willen weten. En wat hebben we geleerd? Vegetarische vleesvervangers zijn vaak calorierijker en vettiger dan vlees, kinderen zijn verzot op koekjes door de aantrekkelijke verpakking en dit steekt hordenloopster Axelle Dauwens achter de kiezen voor een gezond sportlichaam.

 1. Dit hebben we geleerd in 'Over Eten': mout kleurt ons brood bruin en we eten elk jaar 25 miljoen kilo chips

  Dit hebben we geleerd in 'Over Eten': mout kleurt ons brood bruin en we eten elk jaar 25 miljoen kilo chips

  De tweede aflevering van 'Over Eten' op Eén zit erop. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss onderzochten wat we nog niet wisten over eten, maar wat we wel allemaal zouden willen weten. En wat hebben we geleerd? Bruiner brood betekent niet altijd gezonder. Met vlees durft men ook al eens sjoemelen om een plak biefstuk uit restjes te fabriceren en we eten in Belgie élk jaar 25 miljoen kilogram chips.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.