Een verhaallijn uit 'Familie' over veganistische broodjes, een samenwerking met GAIA, levert nu een fikse boete op. Op de foto zie je acteur Jan Van den Bosch.
Volledig scherm
Een verhaallijn uit 'Familie' over veganistische broodjes, een samenwerking met GAIA, levert nu een fikse boete op. Op de foto zie je acteur Jan Van den Bosch. © Familie

Deal tussen Gaia en ‘Familie’ kost VTM 25.000 euro

TVEen verhaal over dierenrechten en dierenwelzijn in ‘Familie’ levert VTM een gepeperde factuur op. Volgens de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), die de reclameregels controleert, is die verhaallijn tegen de regels omdat ze het resultaat is van een sponsorovereenkomst met GAIA. 

3 reacties

 • Ivan Smissen

  1 maand geleden
  @Pieter Rogiers, pas op, achter u, een complot!
 • PIETER ROGIERS

  1 maand geleden
  @Alain: en Gaia is geen lobby? Gaia wordt trouwens financieel gesteund door de veggie-industrie, om dierlijke producten zo negatief mogelijk in de media te brengen, daar heeft de veggie-business alleen maar baat bij!
 • Alain Verhoogen

  1 maand geleden
  Men ziet wel wie daarachter zit... vleeslobby, boerenbond... dus men mag in Familie de mensen niet beinvloeden? Dat is nieuw! Familie zit vol publiciteit, zonder het over de luide 10 minuten "pauze" te hebben... Een schande!
 1. Kunstschilder Noël Verfaillie zet virologen letterlijk in de verf
  Play

  Kunstschil­der Noël Verfaillie zet virologen letterlijk in de verf

 2. Agenten vinden inbreker nog ter plaatse: "Dan nemen je oerinstincten over"
  Play
  Op Interventie

  Agenten vinden inbreker nog ter plaatse: "Dan nemen je oerinstinc­ten over"