Erica, Montana, Maxime en Martien Meiland.
Volledig scherm
Erica, Montana, Maxime en Martien Meiland. © /

De Meilandjes krijgen hun kasteel maar niet verkocht: “Het duurt me allemaal te lang”

TVIn februari werd nog vrolijk aangekondigd dat Chateau Marillaux verkocht zou zijn, maar bijna een jaar later is er nog altijd niets ondertekend. “Ik wil gewoon het geld terug wat erin zit”, zegt Erica Meiland (56) in een Nederlands interview. Voorts bekent de tv-persoonlijkheid dat ze eigenlijk “liever weer anoniem wil zijn”. 

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Uw TV-week in kijkcijfers: “Tom Waes is nu al zeker van een top 10-plek voor de beste programma’s van 2023"
  TV

  Uw TV-week in kijkcij­fers: “Tom Waes is nu al zeker van een top 10-plek voor de beste programma’s van 2023"

  Van een trouw publiek gesproken. Op nieuwjaarsdag opende ‘Het verhaal van Vlaanderen’ met ruim 1,5 miljoen kijkers. Aflevering 2 deed het nog beter met welgeteld 1.627.187 kijkers, weliswaar met een leger van 400.000 nieuwsgierigen die ‘uitgesteld’ hun portie Vlaamse geschiedenis ophaalden. Van dat enorme leger brosten er voor aflevering 3 exact 558, of 0,03 procent. Kleiner dan de statistische fout. Met dat grandioze cijfer is Waes nu al zeker van een plaats in de top 10 van de beste kijkcijfers van 2023.
 1. Loes Van den Heuvel maakt intrede bij ‘Familie’: “Ik heb de rol te danken aan Jaak Van Assche”
  PREMIUM
  TV
  9

  Loes Van den Heuvel maakt intrede bij ‘Familie’: “Ik heb de rol te danken aan Jaak Van Assche”

  Loes Van den Heuvel (66) versterkt de cast van ‘Familie’. De actrice duikt dit voorjaar in de soap op als de nieuwe thuisverpleegster van Alfons, het personage van Jaak Van Assche. Een reünie, want de twee kennen elkaar nog van bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ik heb deze rol aan Jaak te danken”, vertelt Loes, die in dit gesprek een eerste tipje van de sluier licht. Hoe stoomt ze zich klaar? En wat staat haar personage allemaal te wachten? “Ik dacht: ‘Amai, dat is heavy. Precies een thriller.’”
 2. Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'
  Showbits

  Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'

  Binnenkort kijk je op Streamz naar de nieuwe fictiereeks ‘Onderhuids’. Volgens de acteurs zelf een ‘dramedie’ over het doen en laten van een groep plastische chirurgen. Naast een ervaren hoofdcast (met Jan Kooijman en Idalie Samad), zien we ook enkele nieuwe onervaren acteurs, zoals socialmediafenomeen Elodie Gabias. “Nog elke dag vraag ik me af wat ik op deze set doe”, verklapt ze aan Showbits-reporter Senne.
 3. Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken: "Op dit moment steken we er meer kapitaal in dan er inkomsten zijn”
  PREMIUM
  TV

  Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken: "Op dit moment steken we er meer kapitaal in dan er inkomsten zijn”

  Streamz gaat dit jaar minstens 28 titels van eigen bodem lanceren. Met die forse investering wil het streamingplatform uitgroeien tot de tweede speler in België. Wat houdt dat in voor de abonnementsprijs? Verdwijnen er daardoor internationale titels, van HBO bijvoorbeeld? En ga je een account nog kunnen delen? Streamz-CEO Bart De Groote laat voor het eerst in zijn kaarten kijken. “Het zou onverstandig zijn om onze concurrenten info te geven die ze tegen ons kunnen gebruiken.”