'Bridgerton' is de meest bekeken Netflix-reeks ter wereld.
Volledig scherm
'Bridgerton' is de meest bekeken Netflix-reeks ter wereld. © HLN

De hele wereld kijkt naar pikante Netflix-reeks ‘Bridgerton’, maar de reacties zijn verdeeld: “Seks is één ding, verkrachting iets heel anders”

TVNetflix heeft er sinds deze maand alweer een grote hit bij. ‘Bridgerton’, een historisch drama door de makers van ‘Grey’s Anatomy’, is zowel in ons land als in vele andere landen het best bekeken programma van het moment. Ondanks de hype krijgt de reeks echter gemengde reviews. Er zijn namelijk enorm veel pikante scènes, en historisch correct is het plaatje al helemaal niet. “We vinden het belangrijker om inclusief te zijn dan om gelijk te hebben.”  

14 reacties

 • Bob Boomer

  5 dagen geleden
  Een film/serie moet goed wegkijken, m.a.w. een sterk verhaal hebben. Of dat historisch correct is of naakt bevat zal mij worst wezen. Een docu daarentegen moet historisch correct zijn, mijn gedacht !
 • Marco Di Scarpa

  4 weken geleden
  Het beetje bloot dat getoond wordt is niet vergelijkbaar met het getoonde bloot op de openbare omroepen in de jaren 70 en 80. Dat was pas expliciet bloot. Zeker op de Nederlandse en Duitse zenders. Ik veronderstel dat de schrijvers de jaren 70 en 80 niet hebben meegemaakt. Wat er nu getoond wordt is in mijn ogen flink gecensureerd.
 • Anatole De Cock

  4 weken geleden
  Het is een goeie serie om volledig te bekijken. De grote hoeveelheid series die frequent worden uitgebracht bij Netflix zijn gewoonlijk van het pulp-niveau. Bridgerton is een van de uitzonderingen. Grof ingeschat : 15 a 20 series zijn in verhouding op 1, waardeloos entertainment. Bridgerton is dus de 1 op 20 uitzondering
 • Martin Martinsen

  4 weken geleden
  Goed voor simpele mensen die geen weet hebben van wat geschiedenis en die gemakkelijk geïndoctrineerd worden
 • Eva Lefevere

  4 weken geleden
  Het was het beste wat ik gezien heb in het jaar 2020. Heel leuk, in 1 keer uitgekeken. Ik ben super fan van de period times, het was een verfrissende manier van deze tijd in de kijker te zetten
 1. “Voulez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  “Vou­lez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie