VIER
Volledig scherm
PREMIUM
© VIER

De gevangenisdirecteurs uit ‘Ooit Vrij’ over het leven achter tralies: “Gedetineerden respecteren ons. Ze weten dat wij vaak over hen beslissen”

TVNegen op de tien gedetineerden in ons land zijn mannen, en toch worden negen van de zestien Vlaamse gevangenissen geleid door een vrouw. “Wij zijn geen harde tantes, maar bakenen wel duidelijk de grenzen af”, zeggen Hilde Guffens (56) en Sofie Vantomme (35), bekend van ‘Ooit Vrij’ op VIER.

7 reacties

 • Robin Verheyden

  4 jaar geleden
  Het is inderdaad zo dat iedereen die er als penitentiair beambte heeft gewerkt daar boeken over kan schrijven. Zowel over de spelletjes van de gedetineerden (om de tijd te verdrijven) als over de naïviteit en onwetendheid (van wat er daadwerkelijk op de secties gebeurt) van de directie.
 • Ludwig VdB

  4 jaar geleden
  Het zijn dan ook de enigen waar ze respect voor hebben, dezen die macht over hem kunnen uitoefenen.
 • Filiep Lapeire

  4 jaar geleden
  Er bestaat een verschil tussen respect en misleiding, de gevangenis directeur denkt dat er respect is voor hem of haar maar zegt zelf dat het eigenlijk gewoon is omdat de directeur gewoon in de positie staat om te oordelen over mogelijke vervroegde vrijlating. Volgens mij is dat verre van respect!!!
 • Frank Louman

  4 jaar geleden
  Wat mij opvalt aan onze rechters en gevangenisdirecteurs is dat er geen enkele is waar je naar opkijkt , waar ik als eerlijke burger van denk "dat is nu een mens die respect kan afdwingen , gezag heeft". Het is duidelijk dat de huidige mensen die in het beleid zitten een soort van empathie hebben geleerd voor crimineel gedrag. Als je kijkt hoe die rechters en directeurs op het niveau praten van de criminelen. Een taktiek indertijd aangeleerd , werpt die vruchten af ? Nee totaal niet.
 • Robin Verheyden

  4 jaar geleden
  Dat noemt men niet respect, maar schrik.