In de zesdelige reeks Watt gaan spoedarts Natalie Eggermont en energie-ingenieur Jonas Verstraeten op zoek naar antwoorden op het energievraagstuk.
Volledig scherm
In de zesdelige reeks Watt gaan spoedarts Natalie Eggermont en energie-ingenieur Jonas Verstraeten op zoek naar antwoorden op het energievraagstuk. © Canvas

Critici ergeren zich aan VRT-programma over energie: "Dit is stemmingmakerij vermomd als wetenschap"

TVNatalie Eggermont (29) presenteert 'Watt' op Canvas. Een programma dat het heden en de toekomst van ons klimaat en energieverbruik exploreert. Daarvoor krijgt ze een hoop kritiek over zich heen van critici die het allemaal maar vreemd vinden, onder hen ook professoren aan de KU Leuven. "Dit is geen wetenschappelijk programma, maar stemmingmakerij." 

12 reacties

 • Charlotte Fabri

  3 jaar geleden
  Die vluchten naar Amerika en India leveren hen allebei bijna 5 ton aan CO2 uitstoot op. Hoe kan je dan geloofwaardig overkomen als klimaatactivist?
 • Ferdinand Engelbeen

  3 jaar geleden
  Ik heb de uitzendingen tot nu toe gevolgd. Terwijl de vorige uitzendingen (kolen en olie) nog iets of wat in evenwicht waren, was die over kernenergie pure anti-propaganda. Ik ben nu 74, maar ben al 2x langer bezig met milieu dan die gasten leven en heb dus geen lessen te ontvangen van iemand die totaal geen idee heeft waar ze het over heeft of van iemand die nog maar net wat ervaring in zijn vak aan het opdoen is...
 • Rania Desaegher

  3 jaar geleden
  Over het klimaat krijgen wij steeds maar dezelfde visie te horen. Kritische stemmen over de oorzaken van klimaatverandering komen niet aan bod. Als het maar politiek correct is.
 • José coolsaet

  3 jaar geleden
  Ik erger mij ook over de uitspraak van de visie die mannen boven de 50 hebben! Gesproken van een zwart-wit uitspraak! Ik ben 67 jaar en duidelijk tegen kernenergie!
 • raf janssens

  3 jaar geleden
  Het is de taak van de openbare omroep om op een neutrale manier de bevolking in te lichten over maatschappelijk relevante problemen, niet om de bevolking onder het mom van een wetenschappelijk programma proberen te brainwashen door enkel eenzijdige "politiek correcte" gedachten weer te geven. De reactie dat het enkel om "oudere mannen" gaat die kritiek hebben kan al helemaal niet door de beugel.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.