Beeld uit 'Ultra Strips Down'.
Volledig scherm
Beeld uit 'Ultra Strips Down'. © YouTube/DR

Controversieel Deens tv-programma toont naakte volwassenen aan jonge tieners: “Dit is kindermisbruik”

TVAan kinderen tonen dat niet iedereen een sixpack en een perfect lichaam heeft. Dat is het opzet van het Deense tv-programma ‘Ultra Strips Down’. Maar die nobele poging van de openbare omroep DR om aan ‘body positivity’ te doen veroorzaakt ook controverse. Dat schrijft The Sun. “Dit is kindermisbruik”, klinkt het onder andere op Twitter.

18 reacties

 • Enrique Nanderlues

  1 jaar geleden
  een naakt michaam is niet pervers. Als je dat vindt, zegt dat meer over u, dan over iemand anders. wordt wakker mensen.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  De programma's worden met de dag vunziger.
 • Carine Poelman

  1 jaar geleden
  Neem dan de tieners internet af want daar vinden ze veel meer op dan dit, en vinden doen ze.
 • christianne bruyland

  1 jaar geleden
  Om uw kinderen bij te brengen dat mensen verschillend zijn, moet men vooral niet naar een show gaan, het is in het dagelijks leven dat men mensen van verschillend pluimage tegenkomt en waar men respect moet voor hebben. Vooral niet als men er dient voor te betalen, op een stoel moet gaan zitten en er de lichamen in een ander perspectief ziet.
 • willy zachel

  1 jaar geleden
  Is gewoon de realiteit tonen niks mee integendeel erg nuttig om de wereld en de mens te tonen zoals hij in werkelijkheid écht is !
 1. Is ‘Squid Game’ te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Media-experte geeft antwoorden: “Praat erover”
  Play

  Is ‘Squid Game’ te geweldda­dig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Me­dia-experte geeft antwoorden: “Praat erover”

  ‘Squid Game’ is de meest succesvolle Netflixserie ooit. In de serie proberen een aantal gelukzoekers een grote geldpot te winnen, maar daarvoor moeten ze spelletjes doorlopen waarbij ze op een gruwelijke manier om het leven kunnen komen. De serie is ook populair bij kinderen, maar is die niet te gewelddadig voor kinderen? En wat moet je doen als ouder? Professor Mediastudies van Universiteit Gent, Sofie Van Bauwel, legt het uit in onderstaande video's.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.