Queen Elizabeth tijdens haar echte kersttoespraak.
Volledig scherm
Queen Elizabeth tijdens haar echte kersttoespraak. © Photo News

Britse zender Channel 4 krijgt ruim 200 klachten over ‘valse’ kersttoespraak van Queen Elizabeth

TVDe Britse mediawaakhond Ofcom heeft ruim 200 klachten binnengekregen over de satirische kersttoespraak van koningin Elizabeth (94) op Channel 4. Dat meldt BBC dinsdag. In de speech vertelde een digitaal gecreëerde Queen - een zogenoemde deepfake - dat ze blij was dat ze eindelijk vrijuit kon praten.

6 reacties

 • Michel Vandewiele

  3 weken geleden
  Doet echt deugd er eens goed kan gelachen worden met de grootste profiteurs en meest onwereldse mensen die er bestaan.
 • patrick feyen

  3 weken geleden
  Super vrijheid van mening....en was duidelijk dat het niet echt was maar wel grappig. Allen pilarenbijters kunnen daar niet mee lachen.
 • Elle Devee

  3 weken geleden
  Ik vond het grappig. Waarom zou je met die Muppets niet mogen lachen?
 • wim snauwaert

  3 weken geleden
  Het zou pas top zijn als het filmpje echt was...Eens echt het gedacht van de koningin horen en wat zotte danspasjes erbij...Waarom niet??
 • Tuur Schiepers

  3 weken geleden
  En waren ze verplicht om te kijken of waren er ook nog andere kanalen?
 1. Is het beter ‘Op Een Ander’? VIJF stuurt gezinshoofd naar ander huishouden in nieuw programma
  TV

  Is het beter ‘Op Een Ander’? VIJF stuurt gezins­hoofd naar ander huishouden in nieuw programma

  Wat gebeurt er als één gezinshoofd een week van familie wisselt? Dat is het uitgangspunt van ‘Op een Ander’, een nieuw VIJF-programma waarin de Vlaamse huishoudens anno 2021 én hun rolpatronen openhartig in vraag worden gesteld en getoond zal worden naar hoe anderen hun ‘NV gezin’ draaiende houden. Alle markante verschillen tussen de hedendaagse Vlaamse gezinnen zullen daarbij in de verf worden gezet.
 2. Huwelijksproblemen tussen Kim Kardashian en Kanye West zullen te zien zijn in ‘Keeping Up With the Kardashians’
  Celebrities

  Huwelijks­pro­ble­men tussen Kim Kardashian en Kanye West zullen te zien zijn in ‘Keeping Up With the Kardas­hians’

  Er is de laatste tijd veel te doen rond Kim Kardashian en Kanye West. Het huwelijk tussen de twee staat volgens geruchten op springen en het koppel zou ondertussen definitief gestopt zijn met hun huwelijkstherapie. Zelf hebben ze nog maar weinig gezegd over hun relatieproblemen, maar volgens Page Six zouden deze wel aan bod komen in de laatste afleveringen van de realityshow ‘Keeping Up With the Kardashians’.
 1. 'Big Brother'-kandidate Jill onwel naar het ziekenhuis gebracht: kijkers verontwaardigd over trage ingrijpen productie
  TV

  Jill onwel naar het ziekenhuis gebracht in 'Big Brother': kijkers verontwaar­digd over trage ingrijpen productie

  Een beangstigend moment in ‘Big Brother’ vannacht. Rond half drie ‘s nachts liep het mis met bewoonster Jill, die onwel werd op het toilet. Rond half vijf werd ze uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze intussen aan de beterhand zou zijn. Maar de responstijd was veel te lang, menen sommige kijkers. Ondertussen hebben zender VIER én Jill zelf op het gebeuren gereageerd. “Toen de klachten erger leken te worden is er meteen op een zo veilig mogelijke manier ingegrepen door de productie.”
 2. Britse Queen in opspraak door opgerakelde wantoestanden in ‘The Crown’: “Haar gehandicapte nichtjes moesten wel worden doodgezwegen”
  PREMIUM
  Royalty

  Britse Queen in opspraak door opgerakel­de wantoestan­den in ‘The Crown’: “Haar gehandicap­te nichtjes moesten wel worden doodgezwe­gen”

  De Netflix-serie ‘The Crown’ is in de jaren 80 aanbeland. Naast de bedenkelijke manier waarop prinses Diana werd behandeld, worden er nog wantoestanden opgerakeld in de reeks. Sommige waren zo goed als vergeten, zoals het trieste lot van Nerissa en Katherine, de mentaal gehandicapte nichtjes van de Queen (94). “Doodverklaard en opgesloten in een instelling, omdat hun zussen anders niet konden trouwen”, zegt royalty-kenner Kathy Pauwels (54).
 1. Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug
  Play
  Missie Callcenter

  Nostalgie! Anne De Baetzelier brengt een stukje Tien Om Te Zien terug

 2. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen