Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting'
Volledig scherm
PREMIUM
Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting' © PBS

Bob Ross werd wereldberoemde schilder, maar wat achter de schermen gebeurde was geen ‘happy little accident’

TVHij heeft een zalvende stem en zachte aanpak waar kijkers maar niet aan kunnen weerstaan. Toen ‘The Joy Of Painting’ met Bob Ross in 1983 voor het eerst werd uitgezonden, had niemand kunnen vermoeden dat hij een wereldberoemd fenomeen zou worden. Meer dan een kwarteeuw na zijn dood is de schilder - met dank aan YouTube - geliefder dan ooit, al ging het er achter de schermen minder zachtaardig aan toe dan werd gedacht. Dat is de conclusie van ‘Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed’, de nieuwe nieuwe Netflix-docu die het verzwegen verhaal vertelt over verraad achter de schermen en de strijd om zijn erfenis. Wat is er aan de hand?

12 reacties

 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  De strijd om zijn erfenis heeft niks met hemzelf te maken, hij kan er niet onder geleden hebben, en de strijdende partijen doen dit zichzelf aan.
 • Jean-Marie Gijsen

  1 jaar geleden
  Ik begrijp niet hoe het kan dat iemand die geen familie is over de rechten kan beschikken en dat daar niks aan te doen is. Dat is toch net hetzelfde als iemand zijn erfenis pikken, niet ?
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  Groot artiest en natuurliefhebber die geweldige programma's voortbracht. Zulke mensen moesten er meer zijn op deze zielige wereld.
 • Pascal Vijnck

  1 jaar geleden
  Ik snap somige negatieve commentaren niet... Alles is zo gemakkelijk als je het ziet maar probeer het zelf maar eens. Die man had grote technieken en zette je instant aan om te beginnen of verder te gaan. TOPPER 👌👍
 • Freddy Henslegers

  1 jaar geleden
  Een "echte" kunstenaar.
 1. Matige kijkcijfers na eerste week: Rode Duivels behoeden VRT (nog even?) van WK-voetbalkater
  TV
  8

  Matige kijkcij­fers na eerste week: Rode Duivels behoeden VRT (nog even?) van WK-voetbalka­ter

  Het WK-voetbal leeft voor geen meter in ons land, behalve als de Rode Duivels spelen. Maar hoelang zal dat nog duren? Na de 1,9 miljoen fans voor hun eerste match, keken zondag 1,7 miljoen Vlamingen naar het pijnlijke verlies van hun idolen. En zo redden die arme Duivels de VRT (voorlopig) van een ferme kijkkater. Want er stemt opvallend minder volk af op het totale WK-aanbod. Zelfs Karl Vannieuwkerke moet het met gemiddeld ruim 160.000 kijkers of 30 procent minder doen dan bij het WK in 2018 in Rusland.
 1. “Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjesdag' bij VRT
  TV
  215

  “Ik ben ‘shell shocked’ door het nieuws”: Nic Balthazar en Phara de Aguirre reageren op ‘bijltjes­dag' bij VRT

  Bij de openbare omroep VRT vinden momenteel de gesprekken plaats met 41 medewerkers die eind dit jaar gedwongen moeten vertrekken in het kader van het transformatieplan. Het totale aantal ontslagen in de besparingsperiode tot 2025 is wel verder teruggedrongen tot 61 voltijdse equivalenten, zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. Onder meer reportagemaakster Annick Ruyts deelde op haar Facebookpagina dat de openbare omroep haar aan de deur gezet heeft. Phara de Aguirre (61) beschreef op Twitter dat de aangeslagenheid onder de collega’s groot is.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.