Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting'
Volledig scherm
PREMIUM
Bob Ross werd werelberoemd met zijn programma 'The Joy of Painting' © PBS

Bob Ross werd wereldberoemde schilder, maar wat achter de schermen gebeurde was geen ‘happy little accident’

TVHij heeft een zalvende stem en zachte aanpak waar kijkers maar niet aan kunnen weerstaan. Toen ‘The Joy Of Painting’ met Bob Ross in 1983 voor het eerst werd uitgezonden, had niemand kunnen vermoeden dat hij een wereldberoemd fenomeen zou worden. Meer dan een kwarteeuw na zijn dood is de schilder - met dank aan YouTube - geliefder dan ooit, al ging het er achter de schermen minder zachtaardig aan toe dan werd gedacht. Dat is de conclusie van ‘Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed’, de nieuwe nieuwe Netflix-docu die het verzwegen verhaal vertelt over verraad achter de schermen en de strijd om zijn erfenis. Wat is er aan de hand?

12 reacties

 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  De strijd om zijn erfenis heeft niks met hemzelf te maken, hij kan er niet onder geleden hebben, en de strijdende partijen doen dit zichzelf aan.
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Ik begrijp niet hoe het kan dat iemand die geen familie is over de rechten kan beschikken en dat daar niks aan te doen is. Dat is toch net hetzelfde als iemand zijn erfenis pikken, niet ?
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  Groot artiest en natuurliefhebber die geweldige programma's voortbracht. Zulke mensen moesten er meer zijn op deze zielige wereld.
 • Pascal Vijnck

  2 maanden geleden
  Ik snap somige negatieve commentaren niet... Alles is zo gemakkelijk als je het ziet maar probeer het zelf maar eens. Die man had grote technieken en zette je instant aan om te beginnen of verder te gaan. TOPPER 👌👍
 • Freddy Henslegers

  2 maanden geleden
  Een "echte" kunstenaar.
 1. INTERVIEW. Wereldberoemde drag queen Shangela: “Veel mensen zouden eens in drag gestopt moeten worden”
  TV

  INTERVIEW. Wereldbe­roem­de drag queen Shangela: “Veel mensen zouden eens in drag gestopt moeten worden”

  Vanaf vandaag op Streamz: het tweede seizoen van ‘We’re here’. ‘Drag Race’-alumni Shangela, Bob the Drag Queen en Eureka O’Hara trokken opnieuw op roadtrip doorheen Amerika. Gewapend met gigantische dosissen charisma, uniqueness, nerve and talent willen de drie drag queens maar één ding: de US of A transformeren in een meer verdraagzame plek. “Zelfs in die kleine dorpjes vol vooroordelen en racisme wonen geweldige mensen”, vertelt Shangela in een exclusief gesprek.
 2. De strijd barst los: welke 'Sterkste Handen' winnen de eerste krachtproef?
  Play
  TV

  De strijd barst los: welke 'Sterkste Handen' winnen de eerste kracht­proef?

  Vanaf 26 oktober gaat ‘De Sterkste Handen’ op VTM van start. In deze gloednieuwe, ruige wedstrijd gaan 10 hardwerkende Vlamingen de strijd aan met elkaar om de titel van ‘De Sterkste Handen’: een havenarbeidster, verhuizer, vloerder, spoorwegarbeider, ramenwasser, magazijnier, hoofdinspecteur, bouwvakster, arbeider en productiearbeider. Maar voor zij aan de echte strijd beginnen, worden de kandidaten onderworpen aan enkele challenges, waaronder deze beslissende krachtproef...