Het gezin van Rachid en Cherifa.
Volledig scherm
Het gezin van Rachid en Cherifa. © SBS

‘Blind Gekocht’-koppel blijft voor controverse zorgen: na plotse verkoop van huis hebben ze al nieuwe woning gevonden

TVCherifa (40) en Rachid (43) zorgden in ‘Blind Gekocht’ voor verbaasde blikken door hun nieuwe woning in Hoboken meteen weer te koop te zetten, niet in het minst bij makelaar Béa. Intussen is uitgeklaard waarom het koppel die opmerkelijke beslissing nam. Al zorgde het stel meteen voor extra controverse nu bekend raakte dat ze al een nieuw huis op de kop getikt hebben. 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Nieuwe gunstige fiscale regels voor wie huis wil kopen: “Tot 13.000 euro registratierechten die je kan aftrekken van je nieuwe woonst”
  PREMIUM

  Nieuwe gunstige fiscale regels voor wie huis wil kopen: “Tot 13.000 euro registra­tie­rech­ten die je kan aftrekken van je nieuwe woonst”

  Een eigen huis kopen is sowieso duur, de registratierechten die je bovenop de aankoopprijs moet betalen, zijn vaak een extra zware financiële dobber. “Maar er zijn nu twee fiscale gunstregimes die de bittere fiscale pil kunnen verzachten na het wegvallen van de woonbonus”, zegt onze belastingexpert Michel Maus. Met concrete voorbeelden licht hij toe wat de nieuwe maatregelen inhouden en vooral: wat ze je opbrengen. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.