Glenn Verhoeven ten tijde van ‘Big Brother’: “Elke seconde werd alles minutieus gadegeslagen”
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Verhoeven ten tijde van ‘Big Brother’: “Elke seconde werd alles minutieus gadegeslagen” © CHRIS SEL

"Bij ons onmogelijk”: Vlaamse ‘Big Brother’-kandidaten reageren op het Spaanse verkrachtingsverhaal

TV"Degoutant", zo omschrijven Vlaamse 'Big Brother'-kandidaten het verhaal uit de Spaanse versie. "Dit zou bij ons nooit gebeuren. Wij werden zelfs door detectives gevolgd om te zien hoe wij ons in het dagelijkse leven gedroegen. Er was toen nog geen enkel programma van die aard geweest.” 

6 reacties

 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  @Sjonny Martero Die generatie die lappen om hun oren kreeg, heeft de huidige generatie ook opgevoed. Als het zo goed werkte, waarom vond iedereen dat het beter kan? Het is makkelijker om de fouten van een andere generatie te zien dan die van de eigen generatie. Dat betekent niet dat die er niet zijn, verre van.
 • Paul Buckens

  2 jaar geleden
  Zijn zij die kijken niet medeplichtig zoals bij kinderporno?
 • Marcel Desmet

  2 jaar geleden
  Dat kon hier even goed gebeurd zijn. Als de programmamakers zwijgen dan weet niemand er wat van.
 • toby vandepoele

  2 jaar geleden
  Sjonny 100 % gelijk.
 • remy lempa

  2 jaar geleden
  gewoon verbieden
 1. Verbijsterende situatie in Spaanse ‘Big Brother’: productie filmt verkrachting van kandidate en confronteert haar met de beelden
  TV

  Verbijste­ren­de situatie in Spaanse ‘Big Brother’: productie filmt verkrach­ting van kandidate en confron­teert haar met de beelden

  Twee jaar geleden zou een deelneemster van ‘Gran Hermano’, de Spaanse versie van ‘Big Brother’, verkracht geweest zijn door een andere kandidaat. Nu het proces tegen de dader bijna van start gaat, komt de krant El Confidencial met verbijsterende beelden naar buiten. Daarop is te zien hoe de vrouw in de dagboekkamer geconfronteerd wordt met de beelden. De programmamakers hadden de verkrachting gefilmd én dus alles zomaar laten gebeuren.
 2. 'Villa Sporza' houdt het sober na Deens drama
  TV

  'Villa Sporza' houdt het sober na Deens drama

  Het moest een groot feest worden, zaterdag bij 'Villa Sporza' onder de VRT-toren. Het was de eerste match van onze Rode Duivels én dan wonnen ze nog ook. Het beperkte publiek, opgedeeld in bubbels, was er alleszins klaar voor: dolenthousiast en uitgedost in de Belgische driekleur. Maar nadat de Deense voetballer Christian Eriksen eerder op de dag een hartstilstand kreeg en even tussen leven en dood zweefde, hield de openbare omroep het uit respect sober.