Martine Tanghe presenteerde maandagavond voor een allerlaatste keer 'Het Journaal'.
Volledig scherm
Martine Tanghe presenteerde maandagavond voor een allerlaatste keer 'Het Journaal'. © © VRT - Jokko

Best bekeken Journaal ooit: meer dan 2 miljoen kijkers voor afscheid van Martine Tanghe

TVMaar liefst 2.001.867 Vlamingen hebben maandagavond de allerlaatste nieuwsuitzending van Martine Tanghe (65) gevolgd. Goed voor een record, want het afscheid van de ‘grande dame’ van de VRT was de best bekeken aflevering van ‘Het Journaal’, sinds het begin van de metingen in 1997.

35 reacties

 • magda de munck

  2 maanden geleden
  Sorry maar ik heb niet gekeken, toch niet omdat Martine met pensioen gaat na 40 jaar dienst! Hoeveel Vlamingen hebben het haar niet voorgedaan in veel mindere luxueuze toestand.
 • Wannes Van De Velde

  2 maanden geleden
  Afgunst neemt hier nooit vakantie.Als men wilt vergelijken met de BBC vergelijk dan even de budgetten tussen de VRT en de BBC aub .KLasse dame❤
 • Robert Swillen

  2 maanden geleden
  Dit is typisch VRT nieuws onder de Vlaamse kerktoren.Dit is toch geen wereldnieuws en dan moeten ze de koning er nog bijhalen om het voetvolk erbij te betrekken . De nieuwsdienst zou zeker eens stage moeten doen in het buitenland( bv bij de BBC)
 • Walter Bontinck

  2 maanden geleden
  Een half uur extra zendtijd voor een pensionering,wie bedenkt zo iets. De meligheid spatte van het scherm! Gelukkig waren nog andere zenders om naar te zappen. Ze heeft 42 jaar haar job goed gedaan, tijd om te gaan. Die andere nieuwslezers doen dat even goed.
 • Agnes Desmet

  2 maanden geleden
  Ludo Wouters, als u op pensioen gaat / ging, hoeft / kreeg u geen bedankje?
 1. VRT zet Martine Tanghe in de bloemetjes na allerlaatste nieuwsuitzending: “Ik zal elke dag naar ‘Het Journaal’ blijven kijken. Met een glas witte wijn”
  TV

  VRT zet Martine Tanghe in de bloemetjes na allerlaat­ste nieuwsuit­zen­ding: “Ik zal elke dag naar ‘Het Journaal’ blijven kijken. Met een glas witte wijn”

  Zonder veel poespas en professioneel zoals altijd begon Martine Tanghe (65) maandagavond aan haar allerlaatste nieuwsuitzending. Een bijzonder moment dat haar VRT-collega’s uiteraard niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan. Zij verrasten de ‘grande dame’ van de openbare omroep met een bijzonder Martine-Journaal. Tanghe kreeg na afloop ook de Grote Prijs Jan Wauters, de VRT-taalprijs voor uitmuntend en creatief taalgebruik.
 1. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv

 2. “Voulez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'
  Play
  Uit de Kleren

  “Vou­lez-vous coucher avec moi?” Singles Dean en Athita gaan 'Uit De Kleren'