Benedict Cumberbatch
Volledig scherm
Benedict Cumberbatch © Getty Images

Benedict Cumberbatch zal titelrol spelen in Netflix-verfilmingen van Roald Dahl-klassiekers

TVHet verfilmen van de boeken van Roald Dahl is één van de grootse en meest geanticipeerde projecten van Netflix. En het lijkt erop dat die aandacht alleen maar zal toenemen, nu de streaminggigant de gerenommeerde acteur Benedict Cumberbatch aan boord heeft. 

 1. ‘Spoed’-ac­teur Leo Madder zit al 15 jaar zonder werk: “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk gewoon!”
  PREMIUM
  BV

  ‘Spoed’-ac­teur Leo Madder zit al 15 jaar zonder werk: “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk gewoon!”

  “Een deal maken en die dan verbreken? Walgelijk.” Z’n ontslag uit de VTM-reeks ‘Spoed’ zindert meer dan 15 jaar later nog steeds na bij Leo Madder (76). De acteur, die dokter Gijsbrecht vertolkte, heeft sindsdien niet meer geacteerd, al was dat geen eigen keuze. “Tv-bazen gaan op zoek naar steeds jongere acteurs, soms zelfs van 17 jaar. Goedkope werkkrachten”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Een scherp gesprek over z’n moeilijke reputatie, z’n ontslag en het veel te vroege overlijden van zijn geliefde zoon Donald. “Het eerste wat ik dacht, was: ik stop er ook mee.”
 1. Tranen van geluk bij Sam wanneer grote droom uitkomt in ‘Expeditie Gooris’: “Godverdomme, een beer!”
  TV

  Tranen van geluk bij Sam wanneer grote droom uitkomt in ‘Expeditie Gooris’: “Godverdom­me, een beer!”

  Tijdens hun roadtrip langs de Westkust van Amerika kon de familie Gooris al heel wat van hun bucketlist afvinken. Maar voor Sam prijkt er nog één ding bovenaan zijn lijst: een beer in het wild zien. Wanneer Shania plots tijdens de autorit van San Francisco naar Quincy, een bruine beer spot, kan Sam zijn geluk niet op. “Een beer, recht voor u!” Hij kan zijn ogen niet geloven en laat al snel zijn tranen van geluk de vrije loop. “Hoe fantastisch was dat?”
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).