Fawlty Towers
Volledig scherm
Fawlty Towers © ADN Beeldredactie

BBC haalt ‘racistische’ aflevering ‘Fawlty Towers’ offline, John Cleese reageert afkeurend: “Een stomme beslissing”

TVEen aflevering van de legendarische komedie Fawlty Towers waarin de oneliner “don’t mention the war” verschillende keren voorbijkomt, is niet meer te zien op de BBC-streamingdienst UKTV wegens racistische uitspraken. Dat meldt The Guardian. “Een stomme beslissing”, reageert hoofdrolspeler John Cleese. 

69 reacties

 • Yves Cordy

  2 jaar geleden
  Dit alles doet een vraag rijzen : Wat is de exacte definitie van "politiek correct"? Vermits er tientallen, politieke strekkingen zijn die allen hun volgers hebben, moeten er ook evenveel politieke "correctheden" zijn. Eender wat men doet, schrijft, zegt of censureerd, men zal dus altijd een groep schofferen.
 • RUDI DE SCHRIJVER

  2 jaar geleden
  Het hoogtepunt van dwaasheid ,veel gekker moet men het niet maken ,gone with the wind en fawlty towers 2 klassiekers in hun eigen genre verbieden hoe gek en verblind kan men zijn
 • Rachel Cousse

  2 jaar geleden
  “Humor is het beste medicijn” heb ik altijd horen zeggen, waarom wordt dit ons ook weeral ontnomen ? Ik wil met de tijdcapsule terug naar mijn jeugdjaren, toen alles veel vredelievender was. Wees gerust, we kenden ook verdriet en pijn, maar dat was ieder voor zich, we vielen er anderen niet mee lastig. En als het goed ging, dan maakten we weer veel plezier. Al dat gezeik tegenwoordig, het is stilaan genoeg geweest.
 • Kris Dhooghe

  2 jaar geleden
  De ober emanuel daar moest ge toch om lachen,dat was ook "racistis"wat een muggen zifterij"een film 9 serie moet ge uw verstand op 0 zetten en genieten.En niet kijken mo iets te zoeken,vb ras,relegie,gehandicapten,enz...
 • Jan VANDEN BERGHE

  2 jaar geleden
  En zeggen dat dat het land is van de magna carta. Maar oikofobe zelfcensuur, dat lijkt me weinig democratisch. Meer nog is racisme tegen zichzelf.
 1. Steeds meer series en films offline gehaald wegens bedenkelijke scènes: “Dit begint op censuur te lijken”
  PREMIUM
  TV

  Steeds meer series en films offline gehaald wegens bedenkelij­ke scènes: “Dit begint op censuur te lijken”

  De Black Lives Matter-beweging laat zich ook op tv voelen. Streamingdienst HBO Max haalde begin deze week de film ‘Gone With The Wind’ al offline, en de BBC schrapte de sketchreeks ‘Little Britain’ en de ‘Don’t mention the war’-aflevering van ‘Fawlty Towers’ uit het aanbod. Een logische actie gezien de veranderende tijdsgeest? Of gaat het allemaal wat ver? “De slinger is te ver aan het doorslaan. Je kan de geschiedenis niet herschrijven, hé”, reageert regisseur Jan Verheyen.