Anuna outte zich twee jaar geleden als non-binair.
Volledig scherm
Anuna outte zich twee jaar geleden als non-binair. © EPA

Anuna De Wever niet mals voor transgender-aflevering ‘Kat Zonder Grenzen’: “Het is al moeilijk genoeg als je niet M/V bent”

TVCommotie op Twitter na de uitzending van ‘Kat Zonder Grenzen’ deze week, die als onderwerp transseksualiteit had. Activiste Anuna De Wever (20) vindt het niet kunnen dat er gespot werd met de non-binaire voornaamwoorden en transgenders in het programma. “Als je er een onderwerp van maakt, zorg dan voor integriteit en expertise rond de tafel.” Producent Jan Segers is echter vooral blij dat hierover gepraat wordt. “Zulke thema’s zijn nieuw in onze maatschappij en moeten meer aan bod komen.”

137 reacties

 • Michel Vandewiele

  2 weken geleden
  Best eerst nog een tijdje naar schiol gaan, beetje maturiteit opdoen, triestig, zo jong, zonder enige levenservaring de mensen op de vingers komen tikken, ze zal nog dikwijls met haar hoofd tegen de muur botsen.
 • Anne Jacobs

  2 weken geleden
  Ik ben geen fan van haar maar ik vind dat ze het recht heeft om een persoonlijke opinie te hebben en daar over te spreken. You go Girl!
 • Nadine Vanleeuw

  2 weken geleden
  Beste Anuna Zou zeggen meisje blijf bij het probleem klimaat Maar zeg wel tegen alle jongeren dat ze hun vuil opruimen als ze nu In de coronatijd samenkomen op pleinen en rustig iets drinken want daar zitten alleen jonge mensen en studenten Dus bij deze is er nog veel Werk aan de winkel om de jeugd dat aan hun verstand te brengen tijdens je betogingen
 • massimiliano bistrussu

  2 weken geleden
  Beste Anuna, volgens mij heb je niet goed opgelet in de les biologie. En dan bedoel ik, het gedeelte, het menselijk lichaam. Als je zegt, ik weet niet of ik een jongen of een meisje ben, daar heb ik nog respect voor, dat is een gevoel. Maar als je het mij vraagt of je nu een jongen of een meisje bent, dan stel ik u de vraag, kun je zwanger geraken en een kind baren?Ben je een gezonde vrouw, zal u antwoord, ja zijn, toch. Dan zal ik u teleur moeten stellen, je bent biologisch gezien een vrouw..
 • ronny cockuyt

  2 weken geleden
  Ik vind het een tof programma ,en wie dat niet vind is wel niet verplicht te kijken. Er wordt niemand belachelijk gemaakt of geschoffeerd, er wordt daar goed en verstandig over gediscuteerd ,en is er eens iets dat iemand niet bevalt is dat je volste recht je mening te geven ,als het maar niet vulgair is of wat dan ook.
 1. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"

 2. Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens neemt in tranen afscheid van zijn broers