Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts/Photo News

Anno 2020. Lea Witvrouwen (70): “Al meer dan 15 jaar als leeuwin vechten voor autistische zonen”

Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag actrice, onder andere in 'Benidorm Bastards' I en II. Lea Witvrouwen is single en mantelzorger voor haar twee autistische zonen.

2 reacties

 • Johan Vervaeck

  10 maanden geleden
  Veel sterkte mevrouw! Je bent een heldin. Niemand weet beter wat het is om mantelzorger te zijn voor iemand met autisme dan jij. Heel veel begrip verdien je daarvoor, hoewel ik vrees dat de meeste mensen jou inzet niet kunnen inschatten.
 • Nico Herbots

  10 maanden geleden
  Chapeau. Het is niet eenvoudig om te leven met en te zorgen voor mensen met autisme. Je kan moeilijk tot hen doordringen, normale sociale interactie is een probleem, vaak hebben ze ook een ontwikkelingsachterstand. Sowieso leven ze in een eigen wereldje. Maar aan de buitenkant zie je niks, daarom dat buitenstaanders vaak geen idee hebben van hoe zwaar het is, denken dat je overdrijft en gretig hun 'mening' geven over hoe jij, die er middenin zit, het 'beter zou kunnen aanpakken'.
 1. RECENSIE. ‘I Know What You Did Last Summer’: “Voorspelbare horror is pas echt om van te gruwelen”
  TV
  1

  RECENSIE. ‘I Know What You Did Last Summer’: “Voorspel­ba­re horror is pas echt om van te gruwelen”

  De kans is groot dat u in 1997 smoorverliefd bent geworden op Jennifer Love Hewitt, die met haar rol in ‘I Know What You Did Last Summer’ niet alleen haar doorbraak op het witte doek forceerde, maar ook uitgroeide tot wereldwijd sekssymbool. Vijfentwintig jaar later is die horrorklassieker terug van weggeweest, zonder Hewitt dan wel, maar met een hoop nieuwe angstige tieners die in een beestachtig bloedbad verzeild raken. Of u deze Amazon Prime-reeks moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. Netflix lanceert nieuwe spectaculaire beelden van finale seizoen ‘La casa de papel’
  Play
  TV

  Netflix lanceert nieuwe spectacu­lai­re beelden van finale seizoen ‘La casa de papel’

  Fans van ‘La casa de papel’, spits jullie oren én ogen! Netflix heeft een nieuwe trailer voor het langverwachte finale seizoen voorgesteld. Het vijfde seizoen van de razend populaire reeks speelt zich - net als seizoen vier - vooral af in de Spaanse nationale bank. De overvallers zitten daar nog steeds opgesloten en voor het eerst hebben ze geen ontsnappingsplan. Daarnaast werd De Professor gevangengenomen door Sierra. Maar hoe loopt dit af?