Gilles De Coster bij de opgave van ‘mol’ Philippe: een tegenslag voor de programmamakers, maar tegelijk hadden ze niets dan lof voor zijn beslissing. “Gezondheid gaat voor.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gilles De Coster bij de opgave van ‘mol’ Philippe: een tegenslag voor de programmamakers, maar tegelijk hadden ze niets dan lof voor zijn beslissing. “Gezondheid gaat voor.” © Play4

ANALYSE. Vroeger was je een held als je in tv-programma’s uitgeput neerviel, nu als je op tijd stopt

“Dit doet meer voor mentale gezondheid dan eender welke campagne van de overheid.” Een mens die in primetime aangeeft dat zijn limiet bereikt is, en de makers van ‘De Mol’ die daar begrip voor hebben: het wordt opvallend goed onthaald bij voorvechters van psychisch welzijn. Tegelijk is de vraag: kan je nog taaie televisie als ‘Fear Factor’ of ‘Kamp Waes’ maken als respect voor ieders grenzen vooropstaat? “Er zullen nóg mensen stoppen.”

14 reacties

 • Wendy Vandereyken

  3 maanden geleden
  Met deze dingen valt niet te lachen of mogen niet geminimaliseerd worden. Psychische overbelasting is geen lachertje en kan vroeg of laat iedereen overkomen. Nog steeds is er weinig begrip voor stress, burn-outs, angststoornis of depressies. Zij zijn een gevolg van de enorme druk die de moderne samenleving op de mensen legt. En daar zit het probleem nu juist, mensen zijn geen robots zonder gevoelens of emoties. Dus wie dit minimaliseert of weglacht, hoop ik dat het hen nooit overkomt.
 • Esmeralda Tack

  3 maanden geleden
  Chapeau voor Philippe en de programmamakers! Veel respect voor beiden. Aan de zijlijn is het makkelijk praten,je moet eerst in het programma zitten alvorens te weten te komen hoe diep je kan gaan met al je emoties! De groep hangt sterk aan elkaar en is het moeilijker om je als mol op te stellen en zo heeft Philippe het ook aangevoeld waarschijnlijk! Maar het blijft mooie tv om te volgen!
 • Martine Mertens

  3 maanden geleden
  Ann dupont, fijn voor u maar heel die woke zever waar alles en iedereen maar respect moet hebben voor anderen haalt ondertussen wel alle programma's, shows, activiteiten, ... volledig onderuit. Misschien moeten we maar stoppen met alles want ocharm voor je het weet heb je op iemand zijne teen getrapt. Nu verbloemen dat die man het niet aankan is hetzelfde als respect tonen voor een arbeider die incompetent is in zijn vak. Wat is het volgende? Fluwelen handschoenen maatschappij.
 • Ilse Verlinden

  3 maanden geleden
  Slechte casting. Geeft duidelijk aan nog nooit een tegenslag meegemaakt te hebben en in alles al succesvol geweest. Hoe kan je dan weten hoe hij gaat reageren als iets niet goed loopt? Zijn er geen psychologen die de deelnemers screenen?
 • Dirk Vansina

  3 maanden geleden
  Straf hoe lang hij heeft meegedaan zonder deftig te slapen.