VTM
Volledig scherm
PREMIUM
© VTM

ANALYSE. Uitgesteld kijken verbloemt slappe kost: zo scoren de zenders in het nieuwe tv-seizoen

TVWe zouden een tv-najaar krijgen om duimen en vingers bij af te likken. Breder, verrassender en speelser. De realiteit bleek minder ‘shiny floor’-gehalte te hebben: het herfstoffensief van de zenders heeft tot dusver weinig spraakmakende tv opgeleverd. Dat blijkt uit onze analyse van de eerste maand. De tegenvallende livecijfers werden in september enkel opgesmukt omdat we met z'n allen meer dan ooit uitgesteld programma's volgden. We kijken dus niet per se minder tv, maar wel anders.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Bedenker ‘Squid Game’ blikt terug op de opnames: "In Korea is een geweer een heel onrealistisch wapen"
  TV

  Bedenker ‘Squid Game’ blikt terug op de opnames: "In Korea is een geweer een heel onrealis­tisch wapen"

  Het hoeft niet meer gezegd: de Zuid-Koreaanse reeks ‘Squid Game' is dé revelatie van 2021. Een project dat al in 2008 het levenslicht zag, vertelt schrijver/regisseur Hwang Dong-hyuk (50) nu in een interview met The Hollywood Reporter. Hij gaat in het interview ook dieper in op de gewelddadige scènes en welk spelletje het moeilijkste was om te verfilmen. “Het moést goed gaan.”