Geena Lisa, Tomas De Soete en Saartje Vandendriessche.
Volledig scherm
PREMIUM
Geena Lisa, Tomas De Soete en Saartje Vandendriessche. © RV

ANALYSE. Na de ontslagen: de tweespalt die de VRT-bazen aanhouden wordt stilaan onhoudbaar

TVJa, in economisch barre tijden moet er bespaard, bezuinigd en afgeslankt worden. Zo gaat dat. Maar, zo vraagt onze mediawatcher Mark Coenegracht zich af: waarom moet de openbare omroep zo nodig zo harteloos bezuinigen? “In hun drang om een ‘modern mediabedrijf’ te worden hakken de VRT-bazen op haast genadeloze wijze in het personeelsbestand”, zo schrijft hij in een analyse na ‘bijltjesdag op de VRT’.

49 reacties

 • theo karel

  2 maanden geleden
  Het is natuurlijk erg verdrietig als je na jaren te horen krijgt dat er voor jou geen plaats meer is. Er moet worden bezuinigt, maar aan de andere kant wordt er onverantwoordelijk met geld gesmeten. Iemand die met belasting geld wordt betaald mag zeker niet meer verdienen als de minister president. Ik begrijp echt niet waarom bijv. Niels Destadsbader 4 ton moet verdienen. Kwaliteit is zeker niet meer belangrijk. Komop VRT, kijk nog eens goed naar de beslissingen die nu zijn genomen.
 • Tony Van De Perre

  2 maanden geleden
  Kunnen ze dat onderbrekingsmachien van de zevende dag niet buitengooien?
 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Heel de VRT opdoeken! En opnieuw oprichten met Saartje Vandendriessche als directeur!
 • Paul Stausens

  2 maanden geleden
  De goudhaantjes die contracten krijgen om u tegen te zeggen, en dan werkloos op de bank zitten. Is dat een voorbeeld van een doordacht beleid?
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Dat is toch al een begin, nu de rest nog.
 1. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.
 2. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”
 3. Speciale kapsels en mopjes van Niels Destadsbader: Siska Schoeters duikt achter de schermen van ‘The Greatest Dancer’
  Showbizz

  Speciale kapsels en mopjes van Niels Destadsba­der: Siska Schoeters duikt achter de schermen van ‘The Greatest Dancer’

  Het is nog wachten tot 4 februari om naar ‘The Greatest Dancer’ te kijken op Eén. In dat programma gaan Siska Schoeters (40), Aster Nzeyimana (29) en Niels Destadsbader (34) op zoek naar het grootste danstalent in Vlaanderen. Presentatrice Siska neemt alvast haar volgers mee achter de schermen van het programma. Zij wordt voor de opnames helemaal mooi gemaakt door haar team. Ze toont haar elegante jurk en speciaal kapsel op sociale media. Voor de camera draait, beleeft ze ook wat pret met de crew. En collega Niels kan het niet laten om nog wat mopjes te tappen.
 4. Hetze rond ‘Squid Game’-reality blijft duren: “Gemartelde deelnemers overwegen rechtszaak en duo dat seks had moest spel verlaten”
  TV

  Hetze rond ‘Squid Ga­me’-reality blijft duren: “Gemartelde deelnemers overwegen rechtszaak en duo dat seks had moest spel verlaten”

  Er blijven bij Britse media horrorverhalen binnenstromen over de opnames van een realityreeks die gebaseerd is op de populaire serie ‘Squid Game’. Volgens Daily Mail overweegt een tiental deelnemers zelfs klacht in te dienen tegen streamingdienst Netflix, die het tv-spel produceert. De kandidaten zeggen “als beesten behandeld te zijn” op de set. Bovendien beweert de Britse krant dat een duo het spel moest verlaten nadat bleek dat ze de lakens hadden gedeeld in het hotel waarin de kandidaten verbleven.