Geena Lisa, Tomas De Soete en Saartje Vandendriessche.
Volledig scherm
PREMIUM
Geena Lisa, Tomas De Soete en Saartje Vandendriessche. © RV

ANALYSE. Na de ontslagen: de tweespalt die de VRT-bazen aanhouden wordt stilaan onhoudbaar

TVJa, in economisch barre tijden moet er bespaard, bezuinigd en afgeslankt worden. Zo gaat dat. Maar, zo vraagt onze mediawatcher Mark Coenegracht zich af: waarom moet de openbare omroep zo nodig zo harteloos bezuinigen? “In hun drang om een ‘modern mediabedrijf’ te worden hakken de VRT-bazen op haast genadeloze wijze in het personeelsbestand”, zo schrijft hij in een analyse na ‘bijltjesdag op de VRT’.

49 reacties

 • theo karel

  2 maanden geleden
  Het is natuurlijk erg verdrietig als je na jaren te horen krijgt dat er voor jou geen plaats meer is. Er moet worden bezuinigt, maar aan de andere kant wordt er onverantwoordelijk met geld gesmeten. Iemand die met belasting geld wordt betaald mag zeker niet meer verdienen als de minister president. Ik begrijp echt niet waarom bijv. Niels Destadsbader 4 ton moet verdienen. Kwaliteit is zeker niet meer belangrijk. Komop VRT, kijk nog eens goed naar de beslissingen die nu zijn genomen.
 • Tony Van De Perre

  2 maanden geleden
  Kunnen ze dat onderbrekingsmachien van de zevende dag niet buitengooien?
 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Heel de VRT opdoeken! En opnieuw oprichten met Saartje Vandendriessche als directeur!
 • Paul Stausens

  2 maanden geleden
  De goudhaantjes die contracten krijgen om u tegen te zeggen, en dan werkloos op de bank zitten. Is dat een voorbeeld van een doordacht beleid?
 • jan boden

  2 maanden geleden
  Dat is toch al een begin, nu de rest nog.
 1. Bende van Nijvel-expert kritisch over fictiereeks ‘1985' en Van Quickenborne: “Het dossier moet net wél verjaren”
  PREMIUM
  TV

  Bende van Nij­vel-ex­pert kritisch over fictie­reeks ‘1985' en Van Quickenbor­ne: “Het dossier moet net wél verjaren”

  De nieuwe zondagavondreeks ‘1985' vertelt het verhaal van de Bende van Nijvel, een van de zwartste bladzijden uit onze geschiedenis. Maar is de reeks wel historisch correct? En hoe staat het op dit moment met het onderzoek naar de Bende? ‘Dag Allemaal’ vroeg het aan voormalig politicus Hugo Coveliers (75). “Voor tien miljoen frank verkoopt men in die milieus zijn moeder.”