The Joy of Painting with Bob Ross
Volledig scherm
PREMIUM
© The Joy of Painting with Bob Ross

Al bijna 25 jaar dood, maar populairder dan ooit door coronacrisis: schilderen met Bob Ross

TVMisschien kwam je hem bij het zappen al eens tegen. Een rond afrokapsel, lichtgekleurd hemdje, zachte stem, en steevast een schilderspalet in de hand. Bob Ross mag dan al in 1995 overleden zijn, elke dag zijn er nog minstens twee afleveringen van zijn tv-show ‘The Joy of Painting' op zender Vice tv te zien. En die blijken tijdens de coronacrisis populairder dan ooit. 

19 reacties

 • Roger Poot

  2 jaar geleden
  Ik keek er ook van tijd naar. Tof om naar te kijken. Spijtig dat het niet meer uitgezonden wordt.
 • Francine Weckx

  3 jaar geleden
  OMG is dat terug? Vroeger (12 jaar geleden) heb ik hem op de Duitse tv gevolgd... Prachtige dingen dat hij maakt....
 • Simonne De Pauw

  3 jaar geleden
  Echt leuk om te doen, geen verfijnde kunst voor aan de muur maar een leuk tijdsverdrijf vooral met de kids. Deze maken met deze techniek hele mooie werkjes! Top!
 • Charlene Aalders

  3 jaar geleden
  Wat een zalige vent die Bob Ross! Ik schilder nu ook landschapjes door zijn techniek toe te passen! En dat lukt vrij aardig moet ik zeggen! Bob Ross gaf zoveel om de dieren en de natuur, dat kan van velen niet meer worden gezegd! Ik word echt wel happy van hem op tv te zien!
 • Dominique Vandervekens

  3 jaar geleden
  Ik zou zo'n dingen nooit aan de muur hangen, maar hij laat zien dat je met simpele technieken (of het lijkt toch simpel omdat hij de techniek en kleurleer erg goed beheerst) iets moois kan neerzetten. Wat ik vooral zalig vind, is de zen-sfeer die uitgaat van dat programma en van de manier waarop hij praat. Als je gestrest bent en je zet dit op, dan ben je binnen de minuut ontspannen!
 1. Loes Van den Heuvel maakt intrede bij ‘Familie’: “Ik heb de rol te danken aan Jaak Van Assche”
  PREMIUM
  TV
  8

  Loes Van den Heuvel maakt intrede bij ‘Familie’: “Ik heb de rol te danken aan Jaak Van Assche”

  Loes Van den Heuvel (66) versterkt de cast van ‘Familie’. De actrice duikt dit voorjaar in de soap op als de nieuwe thuisverpleegster van Alfons, het personage van Jaak Van Assche. Een reünie, want de twee kennen elkaar nog van bij ‘F.C. De Kampioenen’. “Ik heb deze rol aan Jaak te danken”, vertelt Loes, die in dit gesprek een eerste tipje van de sluier licht. Hoe stoomt ze zich klaar? En wat staat haar personage allemaal te wachten? “Ik dacht: ‘Amai, dat is heavy. Precies een thriller.’”