Selfie met Cora van Mora: Dominique Persoone, Koen Wauters en Dagny Ros Asmundsdottir.
Volledig scherm
PREMIUM
Selfie met Cora van Mora: Dominique Persoone, Koen Wauters en Dagny Ros Asmundsdottir. © RV

Achter de schermen van ‘Snackmasters’: “Nee, er zit geen karton in een Viandel”

TVOnze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma en onthult hoe het wordt gemaakt. Vandaag gaat hij langs bij ‘Snackmasters’, waarin twee chef-koks elke week een beroemde snack zo goed mogelijk proberen na te maken - van Bicky Burgers tot Duyvis-nootjes. Productiehuis Geronimo verklapt welke snacks het moeilijkste na te maken zijn, hoe echt de opnames zijn en of de fabrikanten in kwestie inspraak hebben. En wat zit er nu eigenlijk in die Viandel?

7 reacties

 • Dries Claeys

  2 maanden geleden
  Blijft lekker, ongeacht wat groene Kurt hieronder beweert...
 • Christophe Van Raepenbusch

  2 maanden geleden
  Er zit niet meer rommel in dan in andere bereide voedingswaren - maar ook niet minder. Voordeel is wel dat het in de frituur gaat en de temperatuur de snack wel steriliseert zo.
 • Pieter Redant

  2 maanden geleden
  Allemaal dat gedoe of separatorvlees. Moesten we de karkassen 100% perfect kunnen uitbenen dan zou dat vlees via de supermarkt gewoon op ons bord belanden.
 • kurt nachtergaele

  2 maanden geleden
  Steekt afval in,maar geen probleem. De mens kan streken verkopen met zijn vlees Franse namen te geven en zijn eten lunch of diner noemen,maar wat je eet blijft een lijk.En wat dood is,is in ontbinding. En dat mooie rode kleurtje is om die lijkkleur te verbergen,simpel. En dan neer kijken op aaseters zoals gieren en hyena's. Die maken zich niet druk om dat rottend dier Tournedos of Chateau Briand heet. Smakelijk !
 • Roger Williams

  2 maanden geleden
  Kippenseparator vlees is de basis van alle frituursnacks. Onder hoge druk de laatste restjes van een kippen karkas afspuiten en een pasta van maken. Smakelijk..
 1. Zij gaan de strijd aan in ‘BV Darts’: “Ik dacht het snel te leren, maar dat viel lelijk tegen”
  Play
  TV

  Zij gaan de strijd aan in ‘BV Darts’: “Ik dacht het snel te leren, maar dat viel lelijk tegen”

  Het was decennialang enkel een Engelse kroegensport. Maar sinds 'Dancing Dimi' een plaats aan de top afdwong, is darts hot in Vlaanderen. Enter 'BV Darts' op VTM 2. Negen bekende Vlamingen hebben zich in het grootste geheim maandenlang voorbereid. Ze kregen ook een roepnaam, kozen een strijdlied en werden vereeuwigd op een 'dartsschild'. Maak kennis met onder andere The Engine, The White Walker, G.I. Jinnih en Dart Vader.
 2. Leven als God op aarde: Deze vier series over macht en geld zijn het streamen waard
  Streamz

  Leven als God op aarde: Deze vier series over macht en geld zijn het streamen waard

  Vanaf deze week word je op Streamz elke maandag getrakteerd op een nieuwe aflevering van het derde seizoen van ‘Succession’, een van de strafste dramaseries van het moment. Naar aanleiding van de release tippen wij deze week in onze Kijkgids nog enkele reeksen die bol staan van machtspelletjes en absurde rijkdom. Van een onnavolgbaar kat-en-muisspel in ‘Billions’ (Streamz) en de achterkamertjespolitiek in ‘Dynasty’ (Netflix) tot een familievete in ‘Empire’ (Disney+): dit zijn onze favoriete series over de superrijken in streamingland.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.